Skjerper tiltak mot ulovlige minikjøretøy

Politiet, Statens vegvesen og en rekke andre aktører vil nå sette en stopper for pocketbikes og firehjuls motorsykler. De varsler nå skjerpede tiltak for å hindre bruk av slike ulovlige minikjøretøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruken av slike ulovlige motorkjøretøy er blitt svært populært i Norge de siste årene. Politidirektoratet, Statens bygningstekniske etat, Norges Motorsportforbund, Trygg Trafikk, Finansnæringens Hovedorganisasjon og Statens vegvesen vil imidlertid ha en slutt på denne motoraktiviteten.

– Nå skal det ryddes opp i alle lekpregede tilbud med motorkjøretøy. Statens bygningstekniske etat og Det norske Veritas vil sørge for at det ikke gis tillatelser til kommersielle baner for denne aktiviteten. Allerede gitte tillatelser vil også bli inndratt. Det er slått fast at det er lovstridig å hjemle denne type aktivitet under tivoliloven, sier seksjonsleder Sigurd Olav Olsen i Statens vegvesen.

De fleste minikjøretøyene som finnes på markedet i dag er å regne som motorvogner. Det betyr at det blant annet kreves registrering og førerkort for å kjøre dem.

Politiet varsler nå at ulovlig bruk av kjøretøy vil medføre anmeldelse av fører, og i enkelte tilfeller av eier. Normalt vil anmeldelse medføre forelegg, men det kan også bli aktuelt å ta beslag i kjøretøyet, la fører miste førerretten eller vedtak om sperrefrist for nytt førerkort.

(ANB)