Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet årvåkenhet på Gardermoen

Men ingen nye sikkerhetsrutiner fra Luftfartstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no:) - Vi har en skjerpet årvåkenhet i dag, generelt, men sikkerhetskontrollen går som normalt, forteller informasjonssjef ved Gardermoen, Jo Kobro.

- Vi har ingen endringer i våre sikkerhetsrutiner. Politiets sikkerhetstjeneste vurderer trusselbildet, og Luftfartstilsynet bestemmer eventuelle skjerpede sikkerhetstiltak. Det har de ikke funne noen grunn til i dag.

Tillat med håndbagasje

Luftfartstilsynet har heller ikke funnet noen grunn til å skjerpe innsjekkingsrutinene på Gardermoen. Heathrow er for øyeblikket stengt, men når trafikken igjen opptas, vil alt gå som normalt, forklarer informasjonskonsulent Hege Thoen i SAS Braathens.

- Passasjerene får ha håndbagasje, som ved vanlige flyginger i Norge. Kravet om innsjekking av håndbagasje gjelder kun for flyginger ut av London, sier Thoen.

Ingen fly til London

London Heathrow er stengt til klokken fem i ettermiddag. De andre flyplassene rundt London er åpne, men bærer preg av store forsinkelser i trafikken.

Selskapet Norwegian har ett fly som går i kveld, de resterende selskapene må vente og se. De flyr alle til Heathrow.

INGEN NYE RUTINER: - Passasjerene får ha håndbagasje, sier informasjonssjef ved Gardermoen, Jo Kobro. Foto: Tora Morset
INGEN NYE RUTINER: - Passasjerene får ha håndbagasje, sier informasjonssjef ved Gardermoen, Jo Kobro. Foto: Tora Morset Vis mer