Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet beredskap i Forsvaret

Forsvarets overkommando besluttet i går formiddag å skjerpe beredskapen i alle avdelinger i Forsvaret som en følge av krigen mot serberne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaktholdet i alle militærleirer i Norge ble i går styrket. Overkommandoen har rådført seg både med Overvåkingspolitiet, Sikkerhetsstaben og Etterretningsstaben i Forsvaret.

Alfa-beredskap

- Det er et relativt lavt beredskapstrinn vi har innført, sier pressetalsmann i Forsvaret, brigader Erik Ianke.

Den skjerpede beredskapen betyr i praksis at vaktholdet i norske militærleirer er styrket. Beredskapen er lik over hele landet. Terrorberedskapssystemet i Forsvaret er delt opp i fire trinn, fra Alfa til Delta. Militærleirene i Norge fikk klokka 12.30 i går formiddag beskjed om å gå opp til trinn én, Alfa.

Rutine

Ved Garnisonen i Sør-Varanger, som ligger ved grensen til Russland, er skjerpet beredskap blitt en rutine.

- Vi har ikke fått spesifisert et bestemt trusselbilde. For oss dreier dette seg om skjerpet adgangskontroll, opplyser nestkommanderende, Torbjørn Mæhlumsveen, ved Garnisonen i Sør-Varanger.

- Vi har skjerpet vaktholdet, men har ikke innført spesielle tiltak her, sier stasjonssjef Arnvid Brage Løvbukten ved Ørland hovedflystasjon.