Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet grensekontroll stopper flyktninger til Tyskland

Og nå skal Østerrike sende soldater mot Italia.

 STENGT:  Migranter og flyktninger i matkø i en leir på grense mellom Hellas og Makedonia fredag. Foto: Marko Djurica, Reuters/NTB Scanpix.
STENGT: Migranter og flyktninger i matkø i en leir på grense mellom Hellas og Makedonia fredag. Foto: Marko Djurica, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på migranter som kommer til Tyskland fra Østerrike falt til under 5 000 i mars.

Det er en nedgang på 87 prosent fra måneden før.

Strengere grensekontroll i landene langs den såkalte Balkan-ruta er årsaken, sier en talsmann i det tyske innenriksdepartementet.

Statsminister Angela Merkel er under sterkt press for å innfri sitt løfte om å bremse tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Tyskland etter at landet tok imot 1,1 millioner asylsøkere i fjor.

I februar kom 38 570 migranter til Tyskland fra Østerrike. Det var i seg selv en sterk nedgang fra måneden før, da 64 700 ankom Tyskland denne veien. De fleste migrantene til Tyskland har krysset grensa fra Østerrike.

Skjerper mot Italia
Østerrike innførte tiltak for å begrense trafikken i februar, noe som startet en dominoeffekt i Europa og førte til at tusenvis av mennesker, mange på flukt fra krig og vold i Syria og andre land, er strandet i Hellas.

Merkel har vært skeptisk til økt grensekontroll, og har heller satt sin lit til at en omstridt avtale mellom Tyrkia og EU vil bremse tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Vest-Europa.

Østerrike har planer om å utplassere soldater på grensa til Italia for å stanse en forventet økning i antallet migranter som forsøker å ta seg til land nord i Europa denne veien, sier forsvarsminister Hans Peter Dosozil til den tyske avisa Die Welt lørdag.

(NTB - Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram