Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet kontroll

Skandinavisk Tobakskompagni, som lager Prince-sigarettene og eier norske Tiedemans Tobakk, fikk i fjor streng beskjed av den danske Told- og Skattestyrelsen om å skjerpe kontrollen om hvem de eksporterer sigaretter til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har underskrevet et «memorandum of understanding», der vi erklærer at vi skal føre grundigere kontroll med hvem vi eksporterer til. Vi har ingen interesse av at sigarettene vi selger til Øst-Europa smugles inn i Skandinavia igjen.

- Vi tjener mer penger per sigarett i Skandinavia. Derfor taper også vi penger på smuglingen, sier direktør Claus Begger i Skandinavisk Tobakskompagni til Dagbladet.

- Vi er nå meget fornøyd med den innsats tobakksindustrien har satt i verk for å begrense mulighetene for smugling, sier Ole Ivan Pedersen, kontorsjef i den danske Toll og Skattestyrelsen.

Etter at avtalen mellom Toll & Skat og Skandinavisk Tobakskompangni ble inngått, sank beslagene av smuglersigaretter i Danmark til 57 millioner i 1999.

EU-kommisjonen har varslet søksmål mot amerikanske tobakksprodusenter, angivelig fordi EU mener at produsentene er implisert i smuglingen av sigaretter til EU, og fordi smuglingen betyr milliardtap i avgiftsinntekter for EU.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media