Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet straff for diskotek-brann

Den svenske lagmannsretten skjerpet i dag straffene for to av de tiltalte etter diskotekbrannen i Gøteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende etter de 63 ungdommene som for snart to år siden døde i en mordbrann på et diskotek i Göteborg, ventet i dag i spenning på om lagmannsretten kom til å skjerpe straffene til de fire tiltalte som i juni ble dømt til tre og åtte års fengsel for grov mordbrann. Dommen ble anket både av de tilalte og påtalemyndigheten.

De to av de tiltalte som ble dømt til seks års fengsel, fikk i dag forlenget dommene sine med ett år. Dommene til de to andre tiltalte - åtte års fengsel for Shoresh Kaveh, som innrømmet å ha startet brannen, og tre års lukket ungdomsanstalt for den yngste - ble opprettholdt.

Fortsatt uklart

Nøyaktig hva som skjedde 30. oktober 1998 er fortsatt uklart. Da saken var oppe i byretten nektet de fire ungdommene å forklare seg i detalj, selv om de erkjente de faktiske forhold.

19 år gamle Shoresh Kaveh tilsto å ha tent på i trappenedgangen til diskoteket, og fikk den strengeste straffen på åtte år.

Hosein Arsani og Mohammad Mohammadamini som i dag er 20 og 21 år gamle fikk seks år hver for aktiv medvirkning, mens yngstemann av de fire, en 19-åring, slapp med tre år på lukket ungdomsanstalt.

Shoresh Kaveh hevdet imidlertid at 19-åringen hadde vært mer aktiv under ildspåsettelsen enn det som tidligere var kommet fram, mens Hosein Arsani trakk tilbake sin tidligere forklaring og hevdet at han ikke ante at det brann i trappenedgangen da de fire forlot området.

19-åringen holdt fast på sin tidligere forklaring, mens Mohammadamini var like ordknapp i lagmannsretten som i byretten.

(Dagbladet.no)