Skjerping etter sprøytedrama

Ledelsen i Oslo City styrker vaktholdet med en egen vakt på utsiden av kjøpesenteret, etter at en ti år gammel jente søndag ble stukket i armen med en sprøyte av en narkoman 33-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir 33-åringen som er siktet for å ha stukket jenta framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett.

Gjerningsmannen er marokkansk statsborger, men har bodd i Norge i flere år. Han er tidligere dømt for narkotikamisbruk og mindre vinningsforbrytelser.
Noen timer før han stakk jenta med sprøyten, forsøkte 33-åringen i kraftig heroinrus å stjele et fotoalbum til en verdi av 159 kroner fra en fotobutikk på Oslo City. Han ble tatt på fersken av senterets vektere.

God sikkerhet

Vital Eiendomsforvaltning, som forvalter Oslo City, mener at sikkerheten i kjøpesenteret er svært god. Likevel besluttet de i går å styrke vaktholdet ytterligere.

Den ekstra vekteren som skal leies inn, skal konsentrere seg om å holde oppsikt med plassen foran hovedinngangen.
Det var her tiåringen ble angrepet og stukket med sprøyta.

Sendte blomster

- Dette er alle foreldres mareritt. Det er forferdelig at noe slikt skjer og vi føler dypt med jenta og hennes familie som må leve med uvissheten før resultatene fra prøvene foreligger, sier Kristine Hødal Torgersen, som er eiendomsdirektør i Vital Eiendomsforvaltning. I går sendte hun blomster til jenta og hennes foreldre.

Hødal Torgersen mener politikerne nå må gjøre noe med kriminaliteten i Oslo.

- Det er politikernes ansvar å gjøre noe for å minske kriminaliteten i hovedstaden. Oslo City har selv investert store beløp i sikkerhet de siste årene, sier eiendomsdirektøren.