Skjev skattelette

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det tok litt tid torsdag før allmennheten forsto at Stoltenberg-regjeringens påståtte skatteøkning, faktisk representerte skattelette i forhold til i år for store grupper. Kristin Halvorsens første budsjettforslag innebærer at folk med høye inntekter, men uten formue, vil få en skattelette på flere tusen kroner neste år. Fordelingsprofilen på skattelettelsene er altså stikk i strid med det som er regjeringens mål. Det bare ble sånn. Ellers måtte man ha gjort om på den siste skattereformen, får vi høre. Dessuten har regjeringen bare hatt 24 dager på seg.

Det lyder dessverre like hult som når flertallet i Storting og regjering skyver Stortingets lønnskommisjon foran seg. I begge tilfeller toer politikerne hendene. Og i begge tilfeller er resultatet mer til dem som har nok fra før. Litt politisk vilje og mot hadde vært nok til å få et annet resultat. Og regjeringspartienes stortingsgrupper har ennå tid til å rette opp feighetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer