- Skjønner at det kan se litt merkelig ut

Men skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), vil ikke gripe inn overfor munnkurv-regimet ved Haugerud skole.

GRIPER IKKE INN: Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), som her viser fram skoleresultater fra en portal for Oslo-skolene, vil ikke gripe inn overfor Haugerud skole, som har utarbeidet et sett med instrukser som tilsynelatende legger store begrensninger på ansattes ytringsfrihet. Foto: Scanpix
GRIPER IKKE INN: Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), som her viser fram skoleresultater fra en portal for Oslo-skolene, vil ikke gripe inn overfor Haugerud skole, som har utarbeidet et sett med instrukser som tilsynelatende legger store begrensninger på ansattes ytringsfrihet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går om et sett med husregler ved Haugerud skole i Oslo, som framstår som en regelrett knebling av ansattes rett til å uttale seg negativt om skoleledelsen eller skolepolitikk.

Reglene er ulovlige, fastslo juristene Anine Kierulf og Jon Wessel-Aas. Kierulf beskrev husreglene som «helt på trynet» og «autoritært vissvass».

Vil ikke gripe inn Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), var i går tilfeldigvis på reise til Kristiansand sammen med Trond Nilsen, rektoren som i utgangspunktet forfattet det omstridte dokumentet. Nilsen gikk av som rektor ved Haugerud i 2014, og er nå rektor ved nye Granstangen skole som åpner til høsten.

Både Nilsen og Hauglie fikk med seg viraken rundt Haugerud-reglene i går.

- For det første er dette ikke regler, det er ingen instruks, men interne husregler, som jeg forstår at lærerne på Haugerud har utarbeidet sammen med ledelsen, og som de lever godt med, sier Anniken Hauglie til Dagbladet.

Hun medgir at reglene «kan se litt merkelige ut».

- Men noe av det må forstås i den konteksten skolen var i, sier Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer