OPPRYKK: Himanshu Gulati (25) er leder av FpU, Framskrittspartiets ungdomsorganisasjon. Nå blir han statssekretær i justis- og beredskapsdepartementet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
OPPRYKK: Himanshu Gulati (25) er leder av FpU, Framskrittspartiets ungdomsorganisasjon. Nå blir han statssekretær i justis- og beredskapsdepartementet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Skjønner at folk vil reagere på vår asylpolitikk

Sylfersk Frp-statssekretær forberedt på bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FpU-leder Himanshu Gulati blir statssekretær i Justisdepartementet. 25-åringen sier han skjønner at folk kan komme til å reagere på Frps asyl- og innvandringspolitikk.

Gulati overtar rollen som Pål Lønseth (Ap) har hatt i Justisdepartementet i flere år, og blir den yngste av statssekretærene i den nye Solberg-regjeringen.

- Vi kommer til å drive en politikk vi mener er riktig. Vi skjønner at folk kan reagere på det, men vår jobb er å gjøre det vi mener er riktig, og det gjør vi selv om alle ikke blir like glade, sier Gulati til NRK.

Nå skal 25-åringen uttale seg på vegne av regjeringen i vanskelige innvandrings- og asylspørsmål.

Gulati må ikke minst forsvare omdiskuterte Frp-forslag som flere lukkede asylmottak

- Jeg tror mange allerede merker at det er en ny regjering. Vi kommer til å jobbe for eksempel for at man skal ha lukkede mottak for dem som ikke vil samarbeide med myndighetene, og for raskere utsending av for eksempel kriminelle asylsøkere, sier 25-åringen.

(NTB)