Politiet forsvarer biljakt

- Skjønner det kan virke skremmende

Politiet mener dramatisk biljakt langs gangsti i Oslo var forsvarlig.

DRAMATISK: Oslo-politiet mener den dramatisk biljakten langs en gangsti i Oslo var forsvarlig. Video: Politiet / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-politiets biljakt på to svenske ranere i fjor sommer har vakt betydelig oppsikt, etter at Dagbladet denne uka publiserte politiets egen video fra den høydramatiske hendelsen.

I nærmere et minutt forfulgte en patrulje de væpnede ranerne på begge sider av Akerselva, langs en gangsti, før de til slutte rente svenskenes scooter i senk og pågrep dem med våpnene trukket.

Svenskene hadde minutter i forveien rygget inn i gullsmeden Thunes butikk ved Stortinget, truet de ansatte og kunder med pistol og skutt i taket, før de forsvant med store verdier. De ble påtruffet av en patruljen ved Vulkan, vis-à-vis nedre Grünerløkka, og ga gass.

Måtte kaste seg til siden

Politiets dashboardkamera fanget det hele. På videoen ser man jakten foregå i høy hastighet på stien, der i alt elleve sivile befinner seg langs ruta. En mann med barnevogn må kaste seg til side for scooteren ved enden av Aamodt bru.

- Pass på tredjeperson! roper politimannen i passasjersetet til kollegaen bak rattet.

Johan Fredriksen, leder for Oslo-politiets felles enhet for operativ tjeneste, forklarer at forholdets art spiller inn i vurderingen av hvilke virkemidler politiet bruker i slike «skarpe» oppdrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer