Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjønner du bæret?

Klarer du ikke bestemme deg for hva som er best av jordbær og bringebær? Nå kommer kombinasjonen Strasberries.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Det er dagligvarekjeden Waitrose i England som lokker britene med det nye produktet. På begynnelsen av 1900-tallet vokste disse bærene vilt i Sør-Amerika.

Nå har nederlandske gartnere startet kommersiell produksjon. Bærene er genetisk en form for villjordbær, men et testpanel Dagbladet snakket med sier at de synes bærene smaker like mye bringebær som jordbær. Dette er også årsaken til at de nye bærene har fått navnet Strasberry, en kombinasjon av strawberry (jordbær) og raspberry (bringebær).

Matvarekjeden er den sjette største i Storbritannia. De er kjent for å satse på nye varer - og har tidligere introdusert svarte poteter og rosa epler.

- Dette er opprinnelige produkter som vi har startet kommersiell produksjon av, sier en representant for kjeden.

Introduksjonen av de nye kombinasjonsbærene har fått stor oppmerksomhet i media. Og det er ingen aprilspøk, lover kjeden.

- I første omgang selges bærene ved utvalgte butikker i London. Dersom kundene kjøper dem, vil vi utvide. Vi har tidligere hatt stor suksess ved å introdusere nye produkter, sier fruktansvarlig Nicky Baggott i Waitrose til Dagbladet.

Norske forbrukere må imidlertid nøye seg med jordbær og bringebær inntil videre. Informasjonskontoret til Bama sier at de foreløpig ikke har testet de nye bærene.

JORDBÆR ELLER BRINGEBÆR? Hva med en blanding... Foto: KEITH HAMMET
JORDBÆR ELLER BRINGEBÆR? Hva med en blanding... Foto: KEITH HAMMET Vis mer
<B>BLANDINGS: Jordbær og bringebær sammen smaker kanskje ok?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media