- Skjønner Elden er redd for sannheten.

SKIEN (Dagbladet): Det er full krangel i retten mellom aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, og Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønner at Elden er redd for sannheten. Den må skys for enhver pris, tordnet aktor Kjetil Omholt i Skien og Porsgrunn tingrett i går.

Han ble kraftig irritert da Hoseins forsvarer blandet seg inn i eksaminasjonen av et politivitne. Elden påpekte at det vitnet ble spurt om, seinere skulle dokumenteres i retten ved rettslige avhør som er foretatt i Israel.

- Jeg kan godt forklare statsadvokaten reglene, sa Elden og viste til straffeprosesslovens bestemmelser om vitneførsel.

Aldri opplevd

- Jeg har aldri opplevd noe liknende i en rettssal. Jeg synes Omholt viser en særdeles uprofesjonell oppførsel og manglende respekt for retten, sier John Christian Elden.

Omholt mente at han ikke gjorde noe annet enn det Elden selv hadde gjort i retten - å forsøke å belyse saken best mulig.

- Mener du at Elden ikke vil ha fram sannheten?

- Det er vel naturlig for en advokat, sier Omholt.

Han vil ikke kommentere den private injuriesaken som kan komme opp i Kongsberg byrett lenge etter at Hosein-saken er over i Skien og Porsgrunn tingrett.

Den striden dreier seg om, er påtalemyndigheten har underslått politidokumenter for rettsapparatet og forsvareren under etterforskningen av Gamal Hosein. Omholt hevder at alt var lagt fram muntlig - og at advokat Elden forsøkte å forlede lagmannsretten.

Hemmelig kjærlighet

Påtalemyndigheten kjører knallhardt på at Grys hemmelige kjærlighet til Gamal Hoseins unge nevø i Israel er drapsmotivet. I går ble det vist til et avhør av en kamerat av nevøen. Han skal ha sagt følgende: - Arkan hadde et romantisk forhold til Gry, som irriterte Gamal. Det var godt kjent i nabolaget. Arkan ble advart, men han bare avviste det.

Det sentrale spørsmålet er om Gamal Hosein visste om dette. Uttalelsen føyer seg inn i rekken av aktoratets viktige bevisrekke. Den drapstiltalte nekter selv for å ha vært sjalu på Gry.

KRIG: Det er full krig mellom statsadvokat Kjetil Omholt og Gamal Hoseins forsvarer, John Christian Elden, i Skien og Porsgrunn tingrett. - Elden er redd for sannheten, sier Omholt.