Skjønner familiens reaksjon

Til tross for at den siktede 20-åringen er dømt for flere narko- og vinningssaker og kjørte i narkorus, slapp han å sone varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiadvokat Svein Folkestad ved Telemark politidistrikt var det ikke sterk nok grad av sannsynlighet for gjentakelse til at 20-åringen fra Bamble ble satt i varetekt etter bildrapet.

Det var også velferdsgrunner som talte imot fengsling.

-  Retten mente det ville være et uforholdsmessig inngrep med varetekt etter at han hadde vært involvert i en slik tragisk ulykke, der en venninne av ham var blitt drept, sier Folkestad.

Han har stor forståelse for at familien til den avdøde reagerer så sterkt på dette.

-  Mannen er en kjenning av politiet. Han har flere dommer på seg, og skal ha vært påvirket av både alkohol og andre stoffer da han kjørte av veien i høy hastighet. Jeg skjønner familiens reaksjoner, men retten er bundet av norsk lov, sier Folkestad.

20-åringen er tidligere dømt for narko- og vinningssaker, og også for brudd på veitrafikkloven. Uaktsomt bildrap under skjerpende omstendigheter har en strafferamme på opptil seks år. Saken vil komme opp i Skien tingrett i løpet av høsten.

 Advokat Ragnar Wesseltoft, som forsvarer den siktede, er på ferie og har ikke svart på Dagbladets henvendelser på telefon og tekstmeldinger.