Skjønner ikke at noen kunne drepe Lindh

- Det er galskap, sier den drapssiktede 25-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønner ikke at noen kunne knivdrepe henne. Det er galskap, sier 25 år gamle Mijailo Mijalovic, som sitter varetekstfengslet i Kronoberg fengsel i Sørøst-Sverige, mistenkt for å ha drept Sveriges utenriksminister Anna Lindh.

Lindh døde natt til 11. september etter å ha blitt knivstukket på kjøpesenteret NK i Stockholm.

Nekter

25-åringen har ifølge Aftonbladet flere ganger snakket med fengselsbetjenter. Under disse samtalene har drapet på Anna Lindh vært et tema. Mijalovic har gjentatte ganger bedyret sin uskyld, skriver avisen.

Fengselsbetjentene har taushetsplikt, og kan ikke uttale seg til mediene om hva den mistenkte eks-jugoslaveren har sagt, men etter det Aftonbladet erfarer, skal mannen virke lite troverdig når han sier han ikke har tatt livet av Anna Lindh.

Politiet har gjennomført 13-14 avhør med mannen. Han nekter for å ha noe som helst med drapet å gjøre.

- Syk

En venninne av mannen, som var sammen med ham to dager etter drapet, tviler sterkt på at han noensinne kommer til å si at det var han som sto bak ugjerningen på NK 10. september.

- Jeg tror aldri at han kommer til å erkjenne. Han er så syk at han ikke tror at han har gjort det, sier hun.

Venninnen sier at 25-åringens mor har fortalt at sønnen har innrømmet for henne at det han som står bak drapet.

25-åringen ble satt på isolatcelle med pleksiglass da han ankom fengslet i september, men har nå vanlig celle med seng og skrivebord. Han ser mye på TV, men får ikke se nyheter.

Mannen tar medisiner, og skal ha oppført seg bra det meste av den tida han har sittet i varetekt. To ganger har han hatt raseriutbrudd.

DREPT: Sveriges utenriksminister Anna Lindh ble knivdrept på kjøpesenteret NK i Stockholm 10. september i år. Foto: SCANPIX