- Skjønner ikke hva de skriker opp for

Hovedeier og daglig leder i Boston Asset Management, Atle Ulrichsen, avviser all kritikk. - Den er ubegrunnet, og det er utrolig at vi ikke får noe honnør for jobben vi har gjort tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamblet bort pensjonspengene

Den tidligere aktive fotballspilleren på Lyn er ikke flau over det som har skjedd.

- Vi var blant de beste pensjonskassene i Norge i 1998 og 1999, sier Ulrichsen og viser til at Halden Kommunale Pensjonskasse (HKP) i forfjor realiserte en gevinst på 42 millioner kroner.

- Resultatmessig over de siste tre åra så har ikke vi gjort det dårligere enn det som er gjengs for markedet. HKP har fått en avkastning som tilsvarer det de ville fått i en bank. Jeg skjønner ikke hva de skriker opp for. Men det er selvsagt lett å kritisere resultatene ett enkelt år.

- Uskyldige og rolige

I drøyt to år har han drevet sitt norskregistrerte selskap Boston Asset Management fra beskjedne lokaler i Munkedamsveien i Oslo. At han nå kritiseres av både HKP og revisor, stiller han seg helt uforstående til.

- Jeg har vært i ni av ti styremøter i HKP det siste året. De har fått full informasjon hele veien. Vi har ikke gått utenfor våre rammer, men har forholdt oss til de fullmakter vi har hatt.

- Og revisorkritikken?

- Når du har et veldig dårlig år, er det lett å peke på ting som kunne vært gjort annerledes. Men hvorfor påpekte ikke revisor det han mener er galt i 98 eller 99? Vi gjorde jo ting på omtrent samme måte da.

Eventuelle rettslige forfølgelser tar Ulrichsen med knusende ro.

- Vi er uskyldige og rolige og har ikke gjort noe galt.

- Håpløst å fortsette

Atle Ulrichsen jobbet tidligere i Carnegie, en av selskapets kunder var HKP.

Da Ulrichsen stiftet eget selskap sommeren 1999, fulgte HKP med sin betrodde forvalter.

- Han gjorde en god jobb for oss da han var i Carnegie og vi fikk et veldig godt tillitsforhold. Derfor var det naturlig å følge ham over til Boston Asset Management, sier Karl F. Arnessen, styreleder i HKP.

Men etter IT-raset i fjor var det slutt på tilliten:

- Det er ting som tyder på at vi ikke er blitt riktig informert av BAM. Forvalteren kan ha gått utover sine fullmakter og dette ble vi ikke underrettet om. Derfor var det håpløst å fortsette kundeforholdet, sier Arnessen.

HKP er nå tilbake hos Carnegie.