- Skjønner ikke hva de skriker opp for

Hovedeier og daglig leder i Boston Asset Management, Atle Ulrichsen, avviser all kritikk. - Den er ubegrunnet, og det er utrolig at vi ikke får noe honnør for jobben vi har gjort tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gamblet bort pensjonspengene

Den tidligere aktive fotballspilleren på Lyn er ikke flau over det som har skjedd.

- Vi var blant de beste pensjonskassene i Norge i 1998 og 1999, sier Ulrichsen og viser til at Halden Kommunale Pensjonskasse (HKP) i forfjor realiserte en gevinst på 42 millioner kroner.

- Resultatmessig over de siste tre åra så har ikke vi gjort det dårligere enn det som er gjengs for markedet. HKP har fått en avkastning som tilsvarer det de ville fått i en bank. Jeg skjønner ikke hva de skriker opp for. Men det er selvsagt lett å kritisere resultatene ett enkelt år.

- Uskyldige og rolige

I drøyt to år har han drevet sitt norskregistrerte selskap Boston Asset Management fra beskjedne lokaler i Munkedamsveien i Oslo. At han nå kritiseres av både HKP og revisor, stiller han seg helt uforstående til.

- Jeg har vært i ni av ti styremøter i HKP det siste året. De har fått full informasjon hele veien. Vi har ikke gått utenfor våre rammer, men har forholdt oss til de fullmakter vi har hatt.

- Og revisorkritikken?

- Når du har et veldig dårlig år, er det lett å peke på ting som kunne vært gjort annerledes. Men hvorfor påpekte ikke revisor det han mener er galt i 98 eller 99? Vi gjorde jo ting på omtrent samme måte da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer