- Skjønner ikke hva han selv snakker om

Dette er et forsøk på en tekstanalyse av Donald Trump når han snakker om klima. Språk-nestor Sylfest Lomheim gir en klar strykkarakter.

SKÅLER: Donald Trump og prins Charles skåler under en middag i forbindelse med statsbesøket til Storbritannia denne uka. Foto: AP / NTB Scanpix
SKÅLER: Donald Trump og prins Charles skåler under en middag i forbindelse med statsbesøket til Storbritannia denne uka. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nei, Trump skjønner jo ikke hva han selv snakker om, sier språkprofessor og en kongerikets nestor i tekstanalyse, Sylfest Lomheim, til Dagbladet.

- Det er ingen logikk og ingen sammenheng i det mannen sier. Språklig sett er dette komplett håpløst, sier Lomheim.

Et TV-intervju

Utgangspunktet er et intervju som den amerikanske presidenten ga til TV-programmet Good Morning Britain i forbindelse med den amerikanske presidentens statsbesøk til Storbritannia tidligere denne uka. Mandag hadde Trump et møte med prins Charles som i utgangspunktet skulle vare i 15 minutter, men som varte i 90.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer