Corona

- Skjønner ikke hvorfor de skylder på oss

De ble utpekt som festende ungdom som løy om hvem de hadde møtt. - Mange sitter igjen med en urettferdig følelse av å ha blitt beskyldt for noe de ikke har gjort, sier Herman Kjos (19) fra Drammen.

RUSS: Herman Kjos og flere andre fra russebussen «Bucktown 2021» var samlet i vinterferien. Bildet er tatt i en annen sammenheng, 19. september i fjor. Foto: Privat
RUSS: Herman Kjos og flere andre fra russebussen «Bucktown 2021» var samlet i vinterferien. Bildet er tatt i en annen sammenheng, 19. september i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

75 smittetilfeller på to dager. Det var fasiten i Drammen onsdag. Den kraftig stigende smittetrenden i kommunen fikk blant andre kommuneoverlegen til å rette pekefingeren mot de yngste innbyggerne.

- Det har oppstått utfordringer med at unge som har blitt smittet på fest i vinterferien, som for oss fant sted forrige uke, holder tilbake informasjon om hvem de har vært sammen med eller møtt. De vil ikke fortelle hele historien, og da blir det vanskelig for smittesporerne å bryte ned smittekjedene, sa kommuneoverlege John David Johannessen til Dagbladet.

Uttalelsene har fått ungdommer i Drammen til å se rødt, blant dem 19 år gamle Herman Kjos. Han forteller om unge som føler seg uthengt og stemplet både lokalt og av helseministeren, med en beskrivelse som ifølge ham ikke stemmer med virkeligheten.

- Vi mener vi har fått kritikk vi ikke fortjener. Mange sitter igjen med en urettferdig følelse av å ha blitt beskyldt for noe de ikke har gjort. Vi skjønner ikke hvorfor de skylder på oss, sier Kjos til Dagbladet.

To besøk - ingen fest

I et år har han og vennegjengen vært forsiktige med hvem de har møtt, og hvordan de har opptrådt. Et år av ungdomstida har nærmest gått tapt. Nå venter snart ei russetid som de ikke vet om det blir noe av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer