Ivanka Trump på G20-møtet

- Skjønner ikke spillet

Latterliggjort etter G20-møtet.

SE TV: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ivanka Trump (37) gjorde seg svært bemerket under helgas G20-møte i Osaka, der hun befant seg i kraft av sin rolle som faren Donalds rådgiver. Hun holdt et innlegg om kvinner og likestilling, og minglet med topplederne i en av pausene.

Sistnevnte innsats er for all ettertid foreviget av Elyséepalasset (den franske presidentens kontor), som på Instagram har postet et klipp der Ivanka forsøker å komme inn i en samtale med nettopp president Emmanuel Macron, britenes statsminister Theresa May, Canadas statsminister Justin Trudeau og Christine Lagard, direktør for Det internasjonale pengefondet.

Mens Macron og May utveksler synspunkter på «sosial rettferdighet», høres en gestikulerende Ivanka svare blant annet at «forsvarssiden er veldig mannsdominert». Topplederne virker ikke overvettes interessert i innspillet.

- Ikke kvalifisert

Videoen har gått viralt, og mange er pinlig berørt på Ivankas og USAs vegne. Den profilerte demokratiske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez tvitrer at slik oppførsel «skader vår diplomatiske posisjon».

- Det kommer kanskje som et sjokk på enkelte, men å være noens datter er faktisk ikke en jobbkvalifikasjon, skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer