Skjønner ingenting av «Røkke-frykten»

Kjell Inge Røkke erkjenner at nederlaget på Kværners generalforsamling blant annet skyldes at flere aksjonærer frykter ham. - At jeg skal være så farlig, er helt utrolig, sier Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv forstår han ingenting av den såkalte «Røkke-frykten».

Fredag tapte han kampen om det nye Kværner-styret, og opplevde i beste fall en kostbar utsettelse av planene om å slå sammen Aker Maritime og Kværner. Tapet skyldes motstand fra aksjonærer som frykter ham.

- Det er beklagelig at min person skal påvirke dette, sier Røkke.

- Ansvarlig

Andre vil mene at frykten er både forståelig og reell. Småaksjonærene i Norway Seafoods måtte til retten for å vinne fram mot Røkkes råkjør i selskapet. Også en rekke aksjonærer i Aker RGI følte seg overkjørt da han kjøpte all makt i selskapet.

- Det at jeg er en besluttsom kapitalist, fratar meg ikke at jeg er en ansvarlig industrialist, sier Røkke og prøver på den måten å imøtegå kritikken.

Men det er mange å slåss mot. Selv DnB Investor, som av mange oppfattes som en av Røkkes nærmeste støttespillere, har kritiske merknader.

- Dårlig erfaring

- Vi har dårlig erfaring med Røkkes behandling av småaksjonærer, sier administrerende direktør Jan Penne.

Nærmere 7000 småaksjonærer i Kværner stemte mot Røkkes forslag til nytt styre.

Men et tapt slag betyr ikke en tapt krig for Røkke.

- Det har vært mange slag fra fiskebåten og hit jeg står i dag, sier Røkke og avslører at han slett ikke har gitt opp kampen om sammenslåing.