- Skjønner ingenting av tiltalen

Hallvard Flatland forstår ikke hvorfor han er tiltalt for heleri og anklaget for hvitvasking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den profilerte TV-kjendisen møtte i Borgarting lagmannsrett i dag. Han er tiltalt for heleri av penger gjennom en konto i Monaco og for å ha løyet i avhør om kjennskapen til kontoen.

Flatland erklærte seg ikke straffskyldig da ankesaken mot ham startet i Borgarting lagmannsrett i dag. Han ble frikjent for anklagene om heleri da saken gikk i Oslo tingrett, men han ble funnet skyldig for å ha løyet i to politiavhør. I tingretten ble Flatland dømt til 30 dagers fengsel. Både Økokrim og Flatland anket kjennelsen fra tingretten.

- Jeg å bare si det at da jeg så tiltalen første gang i 2002 så skjønte jeg den ikke. Jeg skjønte den heller ikke i tingretten og jeg skjønner den ikke i dag heller, sa Flatland i retten i dag da han ble spurt om han erkjente straffskyld.

Flatland var synelig irritert på Økokrim og aktor Geir Kavlie i retten i dag.

- Det er flere ting i tiltalen som ikke er riktig, og det burde Økokrim vite, sa Flatland mens han så alvorlig bort på aktoratet.

I tingretten erkjente Flatland at han hadde forklart seg uriktig i politiavhør om kontoen i Monaco, men han begrunnet dette med at han var redd han skulle bli dratt inn i utpresningssaken mot sin venn Atle Hamre og at likningsmyndighetene skulle granske Flatlands økonomi nærmere.

Han nekter likevel straffskyld, fordi han mente han ikke kunne forklare sannheten uten å utsette seg for straff eller tap av borgelig aktelse. Straffeloven åpner for dette, men tingretten mente Flatland ikke kunne påberope seg slik rett. Derfor ble han dømt for å ha løyet i avhør.