Molde-ordfører refser Oslo

- Skjønner jeg har trykket på en knapp

Ordføreren i Molde retter krass kritikk mot Oslo og Byrådets håndtering av corona-situasjonen. Etterlyser politisk lederskap.

ORDFØRER: Molde-ordfører Torgeir Dahl (t.h.) får gjennomgå etter å ha kritisert Oslos corona-håndtering. Foto: Vidar Ruud / NTB
ORDFØRER: Molde-ordfører Torgeir Dahl (t.h.) får gjennomgå etter å ha kritisert Oslos corona-håndtering. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har rast mot Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) etter at han rettet pekefingeren mot Oslo lørdag. Dahl gikk i VG ut og sa at han mener Oslo ikke gjør en god nok jobb med coronahåndteringen, og at det går ut over andre kommuner at Oslo nå igjen har stigende smittetrend.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen sier til NRK at han synes ordfører Dahls utspill er usmakelig, og kaller det et angrep på Oslos befolkning.

Overfor Dagbladet understreker ordføreren at han på ingen måte har ment å kritisere hovedstadens innbyggere. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får imidlertid gjennomgå når Dahl kommer med sine friske utsagn.

- Jeg skjønner at jeg har trykket på en knapp, humrer Dahl, før han skifter til en alvorlig tone.

- Dette er kritikk rettet mot de som styrer Oslo. Det krever et politisk lederskap å stå i dette. Oslos innbyggere har stått mer eller mindre i en krise siden august i fjor, og begynner forståelig nok å bli lei. Da forventes det at man står som gode politiske ledere, sier Dahl.

Bedre forberedt

Han peker på både Bergens og Trondheims håndtering av smittesituasjonen, og stiller seg uforstående til hvorfor Oslo ikke har klart å slå ned på utbruddene på samme måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer