ARRESTERT: Angie Sanclemente Valencia (31) føres bort av politiet i Argentina etter å ha blitt arrestert, mistenkt for å ha ledet en narkotikaring. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/SCANPIX
ARRESTERT: Angie Sanclemente Valencia (31) føres bort av politiet i Argentina etter å ha blitt arrestert, mistenkt for å ha ledet en narkotikaring. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/SCANPIXVis mer

Skjønnhetsdronning mistenkes å være narkodronning

Skal ha rekruttert unge modeller til narkosmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den colombianske skjønnhetsdronningen og eks-modellen Angie Sanclemente Valencia (31) er arrestert i Argentina, mistenkt for å ha ledet en narkoring.

Politiet mistenker henne for å overtalt unge kvinnelige modeller til å smugle kokain fra Argentina til Europa, via Mexico, melder britiske BBC.

Argentinsk politi har jaktet modellen i over fem måneder, og fant henne til slutt på et ungdomsherberge i Buenos Aires.

Hun nekter for alle anklagene. Ifølge hennes advokat frykter hun å bli utsatt for vold og voldtekter i fengselet, melder kanalen.

Mistanken mot kvinnen kom etter at politiet pågrep en 21 år gammel modell med 55 kilo kokain i bagasjen i Cancun i Mexico.

Etterforskningen av kvinnen ledet fram til seks andre modeller som alle pekte ut Sanclemente Valencia som narkodronningen som sto bak.

31-åringen er mest kjent i sitt hjemland for å ha posert seg fram til tittelen «Kaffedronningen» i 2000. Men hun måtte ta steget ned fra tronen da det ble kjent at hun var gift, noe som var i mot reglementet.

Argentinsk presse har gitt henne kallenavnet «Narkodronningen». Hun skal ha flyttet til Mexico i 2005 og byen Cancun, der hun ble sammen med en narkomann som gikk under navnet «Monsteret».

EKS-MODELL: Angie Sanclemente Valencia (31). Foto: AFP/SCANPIX
EKS-MODELL: Angie Sanclemente Valencia (31). Foto: AFP/SCANPIX Vis mer