Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjønnhetsgründer soper inn rekordbeløp

Linda Johansen femdoblet i fjor salget av sine skjønnhetsprodukter.

SNUDDE SKUTA: - Det tok meg mange måneder i fjor før jeg turte å tro at dette var reelt, sier Linda Johansen.
SNUDDE SKUTA: - Det tok meg mange måneder i fjor før jeg turte å tro at dette var reelt, sier Linda Johansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Tidligere skjønnhetsdronning, glamourmodell og redaktør Linda Johansen slo alle tidligere rekorder i fjor. Da omsatte hudpleieselskapet hennes Linda JC for 13,4 millioner kroner, opp fra 2,4 millioner i 2016 og 2,5 millioner i 2015, skriver Kapital.

- Jeg har holdt på med hudpleieproduktene mine i snart ti år. Jeg nyter dette, og det tok meg mange måneder i fjor før jeg turte å tro at dette var reelt, sier Johansen til magasinet.

Det var heller ikke noe å si på bunnlinjen, og i fjor endte resultatet før skatt på rundt to millioner kroner, mot tap på 900.000 kroner i 2016 og pluss 200.000 i 2015.

Reklame og sosiale medier

Gründeren takker ifølge Kapital TV-reklame og sosiale medier for de gode tallene.

- Vi reklamerte for en av hudkremene mine på TV i julen 2016 og første kvartal 2017. Da begynte snøballen å rulle. Det morsomme er at det gikk så mye raskere enn vi trodde, og vi endte opp med tomme varelagre hele tiden, forteller hun.

I 2011 kunne Kapital fortelle at det var over og ut for hennes storsatsing på spaet på toppen av Steen og Strøm. Før det hadde hun også åpnet en hudpleiesalong på Oslo Vest, samtidig som hun begynte utviklingen av sine egne skjønnhetsprodukter. Produktene kom på markedet i 2008.

Hun åpnet også en egen butikk som skulle selge hudpleieproduktene. Men i 2010 ble både butikken nedlagt og hudpleiesalongen stengt.

- Det var forferdelig tungt, men det var bare å tørke tårene og fortsette. Jeg har aldri gitt opp, bitt meg fast, satset alt jeg eier og har, og mer til. Jeg har viet så mange år til dette, og det har vært mange ganger hvor jeg ikke har visst om jeg hadde penger til husleie eller mat. Det har vært en gründerreise, hvor jeg har satset alt, uten investorer i ryggen. Vi er der at huset til foreldrene mine er pantsatt og de har brukt opp alle sparepengene sine på meg, forteller Johansen til Kapital.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media