Kollagen-pulver

Skjønnhetspulver slaktes

Norges største bloggere lovpriser kollagenpulver fra Oslo Skin lab. Ekspert: - Hele greia er en stor spøk!

KOLLAGEN-PULVER: Pulveret som lover å gjøre leddene dine mykere og huden din yngre, har ingen virkning og er bare tull og tøys, sier professor i molekylær ernæring Bjørn Steen Skålhegg. Foto: Hedda Skoug
KOLLAGEN-PULVER: Pulveret som lover å gjøre leddene dine mykere og huden din yngre, har ingen virkning og er bare tull og tøys, sier professor i molekylær ernæring Bjørn Steen Skålhegg. Foto: Hedda Skoug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når nedsatt produksjon av kollagen i kroppen betyr flere rynker, høres det ikke feil ut å fylle på med det kroppen produserer mindre av, men hjelper det?

- Det selges en masse forskjellig kollagenpulver rundt omkring. Felles for dem alle er at det er lite vitenskapelig hold i påstandene de lover, sier spesialist i indremedisin og fagdirektør i Statens legemiddelverk Steinar Madsen.

Det finnes ikke tall på hvor mye omsetningen av kollagenpulver og kollagenpiller har økt de siste åra, men en rekke leverandører bedyrer at kollagen skal hjelpe for både ledd, muskler og rynker, hud og cellulitter.

Men kollagentilskudd virker ikke slik, verken når det gjelder å redusere rynker eller lindre vonde ledd, ifølge ekspertene Dagbladet har snakket med.

Det siste i rekken er kollagenpulver som skal røres ut i vann, som skal gjøre underverker for huden.

Blogge-hjelp

Et av kollagenproduktene som har fått massiv oppmerksomhet er «Oslo Skin Lab The Solution». Med god hjelp av Norges største bloggere, reklamerer de for at pulveret «bidrar til å øke hudens elastisitet, samt glatte ut hud og gi mindre rynker».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer