Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skjønte at raset kom - festet bilbeltet

Sol Andrea Taklo satt i ulykkesbussen som ble kastet av veien etter snøskred.

SKREMT: Ingen av de 17 passasjerene kom til skade da bussen de satt i ble kastet av veien. - I de sekundene det tok før bussen stoppa var det mange som ropte og hørtes skremde ut, forteller Sol Andrea Taklo som satt i bussen. Foto: Sol Andrea Taklo.
SKREMT: Ingen av de 17 passasjerene kom til skade da bussen de satt i ble kastet av veien. - I de sekundene det tok før bussen stoppa var det mange som ropte og hørtes skremde ut, forteller Sol Andrea Taklo som satt i bussen. Foto: Sol Andrea Taklo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg skjønte ganske raskt at det var et ras som kom, og festa beltet så raskt jeg kunne, sier Sol Andrea Taklo til Dagbladet.

Hun var passasjer på Fjord1 Buss Møre, som i ettermiddag ble kastet av veien på grunn av trykkbølgen fra et snøskred i  Våtedalen i Sogn og Fjordane. Bussen hadde 17 passasjerer og to sjåfører om bord.

Mange ble skremte
- I de sekundene det tok før bussen stoppa var det mange som ropte og hørtes skremde ut. Jeg bare ventet på at stein og is skulle knuse rutene i bussen, eller at vi skulle velte rundt. Heldigvis skjedde ingen av delene, og isteden stoppet bussen på skeiva i snøen, forklarer Taklo.

• Les også: Trykkbølge fra ras feide buss av veien.

Taklo satt å hørte på radioen, og hørte på et innslag om hvor stor rasfaren er i fylket da ulykka inntraff:

Hørte om skred på radioen- Under et intervju med en skredforsker forsvant radiosignalene, og jeg ble sittende å se ut av vinduet noen minutter,så krenga bussen og alt ble hvitt.

- Det eneste vi kunne se var snø, og først trodde jeg at bussen var helt begravd. Etter en stund ble det klart at det ikke var så mye snø rundt oss likevel. Siden bussen så ut til å ligge temmelig stabilt, fikk vi bevegd oss litt rundt.

Taklo forteller at de ble godt ivaretatt, og at alle passasjerene så ut til å være i fin form trass i ulykka.

SNØKAOS: Slik så det ut inne i bussen da den ble kastet av veien. Foto: Sol Andrea Taklo.
SNØKAOS: Slik så det ut inne i bussen da den ble kastet av veien. Foto: Sol Andrea Taklo. Vis mer

- Heldigvis gikk alt bra, og nå synes jeg det er passelig ironisk at det siste jeg hørte på radioen handlet om skredfaren i fylket, sier Taklo til Dagbladet.

Se værmeldingen for der du bor på Dagbladets værsider.

Ikke truffet direkteBussen ble aldri truffet direkte av et skred.

- Sannsynligvis så har det gått et skred på andre siden av dalen, og bussen ble tatt av vinden fra dette. Det har ikke gått noe ras over veien, sier politiets innsatsleder på stedet, Torbjørn Sælen til Dagbladet.

I GRØFTA: På grunn av en trykkbølge fra et snøskred i Våtedalen i Sogn og Fjorande ble denne bussen kastet av veien. Foto: Sol Andrea Taklo.
I GRØFTA: På grunn av en trykkbølge fra et snøskred i Våtedalen i Sogn og Fjorande ble denne bussen kastet av veien. Foto: Sol Andrea Taklo. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!