Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjønte ikke advarslene før ulykken

Bilene som kom imot ham blinket kraftig med lysene, men kaptein Audun Vestli (27) skjønte ikke at det var fordi han kjørte i feil kjøreretning. Det gikk først opp for ham etter at han hadde kollidert med en makedonsk statsråd og hans familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I starten var jeg klar over at jeg kjørte på en motorvei, men etter hvert var jeg overbevist om at jeg var på en landevei, sa Vestli.

Han kjempet mot tårene da han skulle forklare hva som skjedde ulykkesdagen.

- Etter at jeg hadde snudd, møtte jeg biler som blinket kraftig. Jeg lurte på om det kunne være noe galt med bilen, og kikket etter et sted hvor jeg kunne stoppe og sjekke bilen, sa han.

Han fant ikke noe passende stoppested før ulykken var et faktum.

Lensmannsfullmektig Morten Huuse, som har vært i Makedonia og etterforsket ulykken, sa i retten at han ikke syntes det var rart at Vestli misforsto trafikkbildet.

- et er en radikal endring fra motorveistandard til en vei med mer landsbypreg, med kuer og esler og hus tett opptil veien, sa han.

Etterforskningen har vist at også flere andre, deriblant en dansk KFOR-soldat, har snudd og kjørt i gal retning på den aktuelle strekningen. Men ingen ulykke skjedde da.

(NTB)