Skjønte ikke at de ble ranet

Bankraneren skrev så stygt at han måtte forlate lokalet uten penger.

BANKRAN: Klarer du å tyde hva det står på ranerens lapp? Foto: Politiet i Sussex
BANKRAN: Klarer du å tyde hva det står på ranerens lapp? Foto: Politiet i Sussex Vis mer
Publisert

I serien «tidenes mest mislykkede bankran» er vi i dag kommer fram til den 67 år gamle kriminelle mannen fra England, som skrev så stygt at han ikke klarte å rane banken.

18. mars i år gikk han inn på Nationwide Building Society i Eastbourne og la en lapp på skranken, der han prøvde å true til seg penger. Men håndskriften var så stygg at den bankansatte ikke skjønte hva 67-åringen mente, og han måtte forlate banken med uforrettet sak, skriver Eastbourne Herald.

IDENTIFISERT: Politiet gikk gjennom overvåkingsvideoen og klarte å identifisere 67-åringen. Foto: Politiet i Sussex
IDENTIFISERT: Politiet gikk gjennom overvåkingsvideoen og klarte å identifisere 67-åringen. Foto: Politiet i Sussex Vis mer

- De ansatte klarte etter noe tid å tyde hva som sto på lappen: «Your screen won’t stop what I’ve got, just hand over the 10s and the 20s. Think about the other customers» (skilleglasset klarer ikke stoppe det jeg har, gi meg 10- og 20-sedlene. Tenk på de andre kundene), sier politiet i Sussex til avisa.

- Dermed ringte de politiet, som dro til stedet og sikret seg lappen og videoopptakene fra banken.

Etterforskningen viste at dette ikke var første gang 67-åringen hadde prøvd å true til seg penger. 26. mars gikk han inn i en annen avdeling av Nationwide Building Society, leverte en lapp med trusler og fikk med seg 2400 pund.

1. april gjorde mannen et forsøk på å rane NatWest bank i Hastings. Også der leverte han en trussellapp, men den bankansatte satte seg til motverge, og 67-åringen forlot banken uten penger.

Politiet klarte raskt å identifisere raneren, og dro hjem til ham. Han ble pågrepet i nabolaget.

67-åringen tilsto et bankran og to ransforsøk. Han er nå dømt til seks år fengsel, fire av dem ubetinget.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer