SKUTT: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SKUTT: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Skjønte ikke at han hadde skutt på fire mennesker

64-åringen som anker straffeutmålingen på 17 år, etter skytingen mot fire personer i Sandefjord i 2011, ser på gjerningen som eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tiltalte skjøt etter fire personer i Badeparken i Sandefjord den 14. januar i 2011.

Mannen ble i Sandefjord tingrett i fjor dømt til 17 års fengsel og å betale erstatning på til sammen 1 475 000 kroner til de fire fornærmede.
Han innrømmet ikke noe skyld i retten den gangen. Men dette er endret nå, da han uttalte seg under ankesakens start i Agder lagmannsrett i dag. Målet er å få redusert straffen, som er en av de strengeste i Norge for skyting mot mennesker uten at det gikk liv tapt.

Eventyr - Det høres ut som et eventyr. Jeg kan ikke skjønne at jeg har skutt flere mennesker, men det må ha skjedd uten at jeg kan ha vært meg selv. Det sa den 64 år gamle sandefjordsmannen, ifølge NRK-Østafjells.

Aktor Kjetil Baustad Egelie forteller til NRK at mannens tilståelse i saken neppe får innvirkning på utfallet. Tilståelsen kom først nå, etter at 64-åringen hadde byttet forsvarer og ankesak ble forberedt.

Kjefting Foranledningen til skuddramaet skal ha vært betydelig kjefting og munnhuggeri. Det er alment kjent at Badeparken er et møtested for Sandefjords rusmisbrukere. Da Dagbladet dekket saken for et år siden kom det tydelig fram at mange av byens innbyggere oppfattet dette som et betydelig irritasjonsmoment.

De fornærmede i saken har også bekreftet at det var en krangel mellom dem og 64-åringen.

- Han kalte oss søppel, har en av de fornærmede tidligere uttalt.

Hentet skytevåpen På det aktuelle tidspunktet da kjeftingen fant sted var 64-åringen ute og luftet hunden. Han gikk hjem og hentet sin revolver. Deretter gikk han tilbake og skjøt  etter de fire. To menn og en kvinne ble hard skadd. Den fjerde, en mann, rakk å kaste seg unna.

64-åringen, som på det tidspunktet var 63, ble senere på kvelden pågrepet og siktet for skytingen.

Helt fram til nå har han hevdet uskyld.

REKONSTRUKSJON:  Knut Gran (47) ble skutt i Badeparken, her fra rekonstruksjonen, Gran stående på benken. Fot: Torbjørn Berg/Dagbladet
REKONSTRUKSJON: Knut Gran (47) ble skutt i Badeparken, her fra rekonstruksjonen, Gran stående på benken. Fot: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer