EPLEHAGL: Her ligger knuste epler, etter at de ramlet ned fra himmelen i den engelske byen Coventry. Foto: SWNS/SCANPIX
EPLEHAGL: Her ligger knuste epler, etter at de ramlet ned fra himmelen i den engelske byen Coventry. Foto: SWNS/SCANPIXVis mer

Skjønte ikke bæret da epler haglet fra himmelen

Heftige spekulasjoner om årsaken til epleregn over Coventry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dave Meakin (63) trodde først en flokk unger drev ugagn, da det mandag i forrige uke begynte å hagle epler i hagen hans i den engelske byen Coventry.

- Jeg vet virkelig ikke hvor eplene kan ha kommet fra, sier den pensjonerte gaffeltruck-sjåføren til avisa The Telegraph.

Mini-tornado? - Jeg regnet med at barn hadde kastet dem, for av og til får vi egg og epler kastet inn. Men det var altfor mye til det. Jeg skulle gjerne visst hvor de kom fra, sier Meakin til Telegraph.

Væreksperter BBC og Telegraph har snakket med mener hendelsen kan skyldes at luftstrømmer, kanskje en slags mini-tornado, har revet med seg eplene fra en frukthage.

Enkelte spekulerte i at eplene kan ha falt ned fra et fly, mens andre mente det kunne dreie seg om en overnaturlig hendelse.

Forhekset? Ifølge BBC falt hundrevis av epler over bydelen Keresley ved sju-tida om kvelden. Eplene var små og grønne, og haglet ned på passerende biler.

Sognerådgiver Sandra Camwell sier til BBC at «fruktstormen» varte i noen minutter, og at det var andre gang på 14 dager at noe slikt hadde skjedd.

Hun kunne samtidig berolige med at det ikke var rapportert at noen hadde kommet til skade og at det bare var mindre skader på noen biler.

Til Telegraph sier hun at «det skjer merkelige ting på denne kanten av verden».

- Vi er i et område med en nifs historie, hvor det har vært hekser i århundrer, sier hun til avisa.

- Ikke første gang Charles Powell, værvarsler i Met Office, sier til BBC at det ikke er umulig at eplene er ført til Keresley med sterke vinder.

- Det er ikke første gang jeg hører om noe sånt, sier han.

Ifølge Powell var det en moderat vestlig vind i Coventry det meste av den aktuelle dagen, men om ettermiddagen ble vinden raskt mye sterkere. Hans kollega Jim Dale ved British Weather Services sier følgende:

- Vi har alle hørt om fisk og frosker som faller fra himmelen, og epler er absolutt uvanlig fordi de har en viss vekt, men det er ikke over grensen for det mulige.