Natteravn: Justisminister Knut Storeberget sier folket må ta byen tilbake. her sammen med Andreas Behring (SV), Lars Norbom (Daglig leder Natteravnene), Eirik Lae Solberg (Høyre), Stian Røssland (Høyre) og Aud Kvalbein (Krf). Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
Natteravn: Justisminister Knut Storeberget sier folket må ta byen tilbake. her sammen med Andreas Behring (SV), Lars Norbom (Daglig leder Natteravnene), Eirik Lae Solberg (Høyre), Stian Røssland (Høyre) og Aud Kvalbein (Krf). Foto: Lars Eivind Bones/ DagbladetVis mer

- Skjørtelengden skal ikke avgjøre om man føler seg trygg

Justisminister Knut Storberget gikk Natteravn i Oslos gater. Han mener folket nå må å ta byen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld var Justisminister Knut Storberget ute i Oslo gater og gikk natteravn. Storberget hadde selskap flere andre politikerkollegaer.

Planen for kvelden var å vandre opp Torggata til å begynne med. Storberget sier han er opptatt av at alle har et avsvar for å holde byen trygg og for å forebygge vold.  

- Jeg går ofte natteravn og synes det er et utrolig flott tiltak for å vise at vi tar ansvar for sikkerheten i byen. Skal vi forebygge mot de voldtekter som har vært den siste tiden i byen, er vi også nødt til å ta i bruk nye strategier.  

Mer politi Oslopolitiet er i helgen ekstra oppmerksomme etter det den siste tiden har vært fem overfallsvoldtekter på tre dager. Storberget sier til Dagbladet at det skal bli mer politi i Oslos gater.  

- Det rekrutteres flere politifolk nå enn før og Oslo politidistrikt kommer også til å få flere folk i årene som kommer, og de får allerede flere midler. Men dette handler ikke om hvor mange politifolk vi har i gatene, det handler også om at vi skal forebygge.  

Les også: Fire brutale overfallsvoldtekter på fem timer

- Folket må ta byen tilbake Sist søndag ble det meldt om fire brutale overfallsvoldtekter i løpet av fem timer i hovedstaden. Det er også flere områder av Oslo som går igjen når det skjer kriminelle handlinger Storberget sier politiet ser på dette nå.  

- Som vi vet beveger kriminaliteten seg også, og det er viktig at vi ikke lar panikken ta oss. Dette er et problem hvor alle må ta ansvar. Det er først og fremst folket må ta byen tilbake. Vi skal ikke være nødt til å diskutere skjørtelengden hos kvinner, for at man skal kunne bevege seg trygt i gatene. Det blir feil, og slik skal det ikke være, sier Storberget.

Voldtektene I løpet av fem timer natt til forrige søndag var det fire overfallsvoldtekter i Oslo sentrum. En eller flere gjerningspersoner er fortsatt på frifot og politiet ber publikum om hjelp:   

 Kl 23:00. Sofienbergparken. En ung kvinne ble kontaktet av en mann i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata. Kvinnen begynte å løpe i retning Sofienbergparken, der voldtekten skjedde. Gjerningsmannen var 20-40 år, hadde mørkt hår, og muligens mørk hette og mørke klær. Muligens asiat.  

Kl. 02:30 - 02:45. Mandalls gate. Kvinnen gikk over Grønlandsleiret og inn i Mandalsgata, der hun møtte gjerningsmannen. Han beskrives som mann mellom 25 og 35 år, mørkt hår og muligens lue eller hette. Han snakket gebrokkent engelsk og norsk. 

 Kl. 03 - 03:30. I en sidegate ved Brugata. Gjerningsmannen hadde mørkt, kort hår, muligens lue, militærgrønn jakke og mørke bukser. Han løp i retning Storgata.  

Kl. 01 - 0130. Bussholdeplassen på Tjuvholmen. Kvinnen gikk fra utestedet «Latter» på Aker brykke, utenfor baren Sinatra/Underbar/Beer palace ble hun kontaktet av to menn som gikk sammen med henne over gangbroen i retning Tjuvholmen. Gjerningsmennene meskrives som: 1. 20-30 år, skallet, sorte bukser, hvit skjorte med et tynt slips. 2. Omtrent 30 år, høy og tynn, med kort, sort, tykt hår. Han hadde sort skjorte og sorte dongeribukser. Begge snakke gebrokkent engelsk.