Skjøt 16-åring - slipper straff

Psykotisk i gjerningsøyeblikket.

PSYKOTISK ADVOKAT: I 2008 ble en 16-åring skutt i magen på et asylmottak på Hvalstad i Asker. Gjerningsmannen som er advokat, var psykotisk i gjerningsøyeblikket og ble i dag frifunnet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PSYKOTISK ADVOKAT: I 2008 ble en 16-åring skutt i magen på et asylmottak på Hvalstad i Asker. Gjerningsmannen som er advokat, var psykotisk i gjerningsøyeblikket og ble i dag frifunnet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den 51 år gamle mannen som skjøt mot et asylmottak på Hvalstad i Asker i juli i fjor, slipper straff. Han må betale erstatning til den 16 år gamle gutten som ble alvorlig skadd.

Psykiatere har konkludert med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Han kunne derfor ikke få fengselsstraff. Statsadvokat Bjørn Olav Aspelund ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men dette avviste Asker og Bærum tingrett, melder NRK.


Må betale erstatning

Den 51 år gamle mannen, som er advokat, må betale 280.000 kroner i erstatning og oppreisning til den 16 år gamle asylsøkeren fra Somalia som ble truffet. Han må også betale 6.000 kroner i erstatning til to av guttens familiemedlemmer.

Mannen skjøt flere skudd mot asylmottaket 18. juli i fjor. Han ble pågrepet i slutten av august, og innrømmet at det var han som hadde skutt. Han hevdet imidlertid at han hadde siktet på taket på asylmottaket. Riflen mannen skjøt med, blir inndratt.

(NTB)

16-åringen ble skutt utenfra og inn i asylmottaket. Det ene av de tre prosjektilene gikk gjennom veggen, over ei trapp, gjennom ei dør og endte i ett skap på den andre siden av bygget. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
16-åringen ble skutt utenfra og inn i asylmottaket. Det ene av de tre prosjektilene gikk gjennom veggen, over ei trapp, gjennom ei dør og endte i ett skap på den andre siden av bygget. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer