Skjøt barn

NEW YORK (Dagbladet): Tre barn og to voksne ble skadd da en mann begynte å skyte vilt i barnehagen i et jødisk senter i Los Angeles. For ett av barna var tilstanden i går kveld kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene gikk inn i det jødiske senteret - hvor barnehagen ligger - og uten et ord åpnet han ild med en maskinpistol i går morges. Mellom 20 og 30 skudd ble avfyrt, og tre barn ble rammet i kuleregnet. En seksåring og en åtteåring er utenfor fare, mens en fem år gammel gutt ble hardt skadd og tilstanden var i går kveld kritisk for gutten.

Attentatmannen skjøt også en 55 år gammel kvinne og en 16-årig jente, før han stakk av til fots.

Evakuerte barna

Politiet fikk meldingen klokka 10.15 lokal tid, og var på åstedet få minutter seinere.

De fikk evakuert de 22 førskolebarna som var inne i området hvor det ble skutt.

Barna gikk på lange rekke ut fra bygningen mens de holdt hverandre i hendene. Mange var for små til å skjønne hva som hadde skjedd, andre så redde ut.

Til sammen 220 barn gikk på sommerskole i de jødiske senteret. En gruppe større barn hadde akkurat dratt av gårde med buss til en utflukt da skytingen skjedde.

Hjerteskjærende scener utspant seg da fortvilte foreldre ankom det jødiske senteret for å få vite hva som var skjedd.

En far ble arrestert da han brøt seg gjennom politisperringene for å finne barna sine. Det gikk flere timer før de fleste barna var gjenforent med foreldrene sine utenfor senteret.

Ukjent motiv

Politiet sier gjerningsmannen brukte en 9 millimeter Uzi-maskinpistol, som kan skyte over 100 skudd i minuttet.

Store styrker lette i går kveld etter gjerningsmannen.

Det jødiske senteret ligger midt i et boligområde, og politiet oppfordret alle til å holde seg inne og låse dørene.

Motivet for skytingen var i går kveld uklart. Men det er knapt en måned siden en 18-årig nynazist skjøt mot jøder og fargede og drepte fem i Illinois. Rasistgrupper har også påtatt seg ansvaret for å tenne på en rekke synagoger i Los Angeles-området de siste månedene. Det spekuleres derfor i om gjerningsmannen kan ha forbindelse med høyreekstremister.