Skjøt datter (6) under våpentrening

Dattera er kritisk skadd.

SIKTET: Den 26 år gamle mannen er siktet for å ha skutt dattera si. Ifølge ham selv var det hele et uhell. Foto: Politiet
SIKTET: Den 26 år gamle mannen er siktet for å ha skutt dattera si. Ifølge ham selv var det hele et uhell. Foto: PolitietVis mer

En 26 år gammel mann fra Arizona skjøt lørdag sin seks år gamle datter, under det som ifølge ham selv var våpenopplæring, skriver Washington Post.

Mannen hadde nettopp kjøpt en ny dobbeltløpet hagle, og hadde kikket på YouTube-videoer for å finne ut hvordan han ladet den.

Våpenopplæring

I forbindelse med at mannen skulle rengjøre våpenet for første gang, i påsyn av sin seks år gamle datter, som han, ifølge seg selv, ga opplæring i «våpensikkerhet», gikk det galt.

Han falt, noe som endte med at våpenet gikk av. Like etter ringte 26-åringen nødtelefonen, og fortalte at han hadde skutt dattera.

«Barnet skal ha gått ved siden av faren, noe som gjorde at prosjektilet traff henne», heter det i en pressemelding fra politiet.

Ifølge 26-åringen skal våpenet ha vært ladd da ulykka skjedde, men han var overbevist om at sikringen sto på.

Datter kritisk skadd

6-åringen ble sendt til sykehus med livstruende skader, og tilstanden beskrives mandag som kritisk. Hun må gjennomgå flere operasjoner de kommende dagene.

Da politiet kom til stedet skal jenta ha vært våken og oppegående.

- De sa hun var den modigste, sterkeste lille jenta de noen gang hadde sett. Hun snakket. Hun gråt ikke. Hun stilte spørsmål som en hvilken som helst 6-åring ville gjort, men hun var livstruende skadd da de fløy henne til det lokale sykehuset, sier politibetjent John Roth, ifølge nyhetsbyrået AP.

Torsdag ble mannen arrestert mistenkt for barnemishandling og grov vold med et dødelig våpen.

Fant revolver på TV-bord

26-åringen har forklart at han rengjorde våpenet sitt på soveromsgulvet. Inne på soverommet oppbevarte han også andre våpen og han rommet var ifølge ham selv «vanligvis låst».

Den påstanden har imidlertid blitt motsagt av et vitne, som hevder at rommet ikke var låst og at 26-åringen innimellom «gikk rundt i huset med våpnene».

Politiet sier at de fant ytterligere en ladd hagle i et skap og en ladd revolver på et TV-bord.

Da han møtte for retten lørdag beskrev rettens administrator, Jane McLaughlin, omstendighetene rundt skytingen som «ekstremt hensynsløs».

Får ikke eie våpen

Kausjonen ble satt til 50 000 dollar, og 26-åringen ble pålagt å ikke ta kontakt med dattera dersom han betalte den summen.

- Ingen kontakt med det påståtte offeret. Jeg vet at hun er din datter, men du kan ikke ha kontakt med henne mens denne saken behandles - selv om hun kontakter deg først, sa McLauglin.

26-åringen selv var tydelig preget og ba dommeren revurdere avgjørelsen.

- Familien min må allerede snu på hver krone. Jeg vil bare hjelpe familien min. Det er alt jeg vil gjøre, sa han.

Siktede får heller ikke lov til å eie våpen lenger.