Skjøt eks-kjæresten og fem andre

Skytetragedie ryster liten amerikansk by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i eller i nærheten av Crandon? Ta kontakt med Dagbladet på 2400 00 00,
2400@dagbladet.no
 eller send sms/mms til 2400.

(Dagbladet.no): - Vi skal stå sammen og være sterke. Vi er et sterkt samfunn, det har vi alltid vært. Dette er hjerteskjærende, men vi vil seire, sier borgermester Gary Bradley til AP

Privat fest

Seks amerikanske ungdommer ble søndag morgen skutt og drept i den nordlige byen Crandon i delstaten Wisconsin nær grensa til Canada. Drapene skjedde på en privat fest rundt klokken 03:00 lokal tid.

Skuddene falt i en enebolig og skal være resultat av et sjalusidrama, der gjerningsmannen politiet har pekt ut, Tyler Peterson (20), tidligere hadde et forhold til en av de drepte. Jenta gikk på videregående i området og hadde etter bruddet begynt å gå ut med en annen politimann, ifølge TMJ4.

Skutt av snikskytter  
Peterson skal deretter ha rømt fra åstedet. Han var selv politimann og ble få timer etterpå drept av en snikskytter i politiet, ifølge CNN. Over 100 politifolk deltok i jakten på mannen.

Et vitne hørt skyting i et hus hvor det oppholdt seg rundt ti ungdommer. Det er usikkert hvor gamle ungdommene i huset var, men flere var gikk på videregående.

- Dette er en veldig tragisk kveld, sier Tom Vollmar, som er formann i fylket og bor like utenfor Crandon, en by med om lag 2 000 innbyggere.

FESTEN: Mannen, som var bevæpnet, ble skutt og drept etter en politijakt der minst 100 politibiler deltok, ifølge den lokale radiostasjonen WTMJ. Her ser man huset der skuddene falt klokken 03:00 om natta. Foto: Andy Manis / AP
FESTEN: Mannen, som var bevæpnet, ble skutt og drept etter en politijakt der minst 100 politibiler deltok, ifølge den lokale radiostasjonen WTMJ. Her ser man huset der skuddene falt klokken 03:00 om natta. Foto: Andy Manis / AP Vis mer

- Dette har sannsynligvis påvirket hver eneste familie.

- Grusom, grusom drøm

Politimannen jobbet i Forest County Sheriff\'s Department og jobbet deltid som polititjenestemann ved Crandon Police Department.

Området er vanligvis kjent for tømmervirksomhet, fiske, jakt og snøscooterkjøring, ifølge FoxNews.

Moren til en jente i byen er redd hennes datter er blant de døde. Datteren ringte dagen før og spurte om hun kunne overnatte på adressen der skuddene falt.

- Akkurat nå venter jeg på at noen skal vekke meg. Dette er en grusom, grusom drøm, sier den gråtende moren til CNN.

- Sammensveiset samfunn

-  Det er et lite og sammensveiset samfunn her, sier en veteran fra kapellet i Crandon, ifølge BBC.

Skjøt eks-kjæresten og fem andre

En syvende person skal være hardt skadd etter skyteepisoden.

Forest County Sheriff\'s Department holder pressekonferanse om hendelsen i ettermiddag og vil derfor ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no.

SKUTT AV POLITIET: Tyler Peterson er politimannen som skal ha gått berserk under en fest i et privat hus i byen Crandon. Bildet er fra årboken på hans egen videregående skole.
INNBYGGERE I SORG: I lokalsamfunnet på rundt 2000 innbyggere kjenner de fleste til hverandre.