Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt eksens nye venn med hagle

De har hvert sitt barn med samme kvinne. De har kranglet i flere år. Nå er den ene mannen (30) siktet for å ha skutt og drept den andre (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VESTNES (Dagbladet): Krangelen mellom de to mennene skal ha pågått i mange år.

- Det har vært uoverensstemmelser mellom de to, bekrefter politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt. Natt til i går toppet det seg da begge befant seg på samme utested i Vestnes sentrum. Politiet ble tilkalt, og de to ble skilt.

Ifølge personer som kjente både den drepte og siktede, skal 30-åringen ha reist hjem etter den kraftige krangelen. Kort etter skal 24-åringen ha troppet opp hjemme hos den siktede.

Kraftig kamp

Litt før klokka to natt til i går gikk drapsalarmen hos politiet i Ålesund. 30-åringen skal ha skutt 24-åringen etter at offeret forsøkte å ta seg inn i boligen. Åstedet vitner om kraftig kamp.

Flere vinduer er knust, og ved inngangsdøra er veggen full av kulehull og blod.

- 24-åringen skal være skutt med hagle, sier Skovly, som rg bekrefter at siktedes nåværende kjæreste befant seg i huset. Hun har status som vitne i saken.

Bevæpnet politi rykket ut til åstedet og fant avdøde i boligen. Den siktede 30-åringen overga seg uten dramatikk etter en time.

- Trakassering

- Jeg nekter å tro at han har drept uten at det var i selvforsvar, sier en kamerat av den drapssiktede. Siktede erkjenner ikke straffskyld, og politiet i Sunnmøre sier at de antar at han vil påberope seg selvforsvar.

- Det har vært en konflikt mellom dem i flere år. 30-åringen har hevdet at han har vært trakassert og forfulgt av den nå drepte 24-åringen, sier en kamerat av den siktede.

- Vi som kjenner 30-åringen, vet at han ikke er noen kaldblodig morder. Han har en datter med offerets kone og har fått samværet sabotert og har blitt plaget i lang tid. At det nå topper seg med et drap, er så tragisk som det kan bli, hevder kameraten.

En sindig mann

Den avdøde 24-åringen har en sønn på to år med samme kvinne. Politiet har opplysninger som tyder på at offeret og denne kvinnen ikke lenger bodde sammen.

- Kameraten min er en rolig og sindig mann som driver jakt og fiske ved siden av andre aktiviteter i nærmiljøet. Jeg nekter å tro annet enn at han har blitt kraftig provosert og truet.
- Vet du hvilke våpen som befant seg i huset?

- Hagle og vanlig rifle. Disse våpnene brukte han til jakt, sier kameraten.

Varetektsfengslet

Ingen av naboene i det idylliske nabolaget skal ha hørt noe til verken krangel eller påfølgende skudd. Den siktede bor sammen med sin far i eneboligen.
- Vi har ikke foretatt noen rundspørring blant naboene. Om siktede bor sammen med sin far eller kjæresten sin, vet vi ikke, sier Yngve Skovly.

Den siktede er for tida arbeidsledig. I dag starter avhørene av 30-åringen. Han har samtykket til 14 dagers varetekt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media