Skjøt en før han tente på hybelhus

Brannvesenet måtte trekke seg tilbake fra brennende hus i Risør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er skutt i dramaet som utspiller seg i Risør. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.no.

Videre er gjerningsmannen funnet skutt og drept.

Skutt i lagerbygg
Det hele skal ha startet da politiet fikk melding om skyting i et lagerlokale. Offeret ringte selv politiet og sa han var skutt i knærne.

- Vi fant en person som er skutt i et lagerlokale. Han er skutt i knærne med haglegevær. Gjerningsmannen rømte fra stedet, men vi vet hvem gjerningsmannen er, begynner operasjonsleder Per Lauvnes til Dagbladet.no.

Den skadde ble funnet og hentet ut fra et bygg tilknyttet Risørv Snekkerverksted, Møbelfabrikken og Woolin Tepper, melder Aust Agder Blad.

- Like etterpå får vi melding om brann i et hybelhus der denne personen bor. Da brannvesenet kom frem, ble de beskutt. Vi har satt i gang full væpnet aksjon. Men det er alt jeg kan si nå. Det er mye som skjer, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

Hybelhuset ligger bare noen hundre meter fra lagerbygget der skuddramaet startet.

Gjerningsmannen død
Ved 19.45-tiden var situasjonen ved hybelhuset under kontroll, melder politiet. Men det er høyst uklart hva som har skjedd med gjerningsmannen.

Politiet på stedet melder imidlertid at gjerningsmannen er funnet skutt og drept inne i leiligheten i hybelhuset. Det er foreløpig uklart om han har skutt seg selv.

Ved 19-tiden rykket minst to bevæpnede politifolk inn i bygget. Men om politiet har løsnet skudd vil operasjonslederen ikke kommentere.

- Så langt vil vi ikke si noe om gjerningsmannen. Vi har satt i gang etterforskning ved to åsteder, sier opetrasjonsleder Lauvnes til Dagbladet.no.

Politiet vil komme med flere opplysninger under en pressekonferanse klokken 20.30.

Trodde det var vanlig brann

Det var svært dramatisk da brannvesenet rykket ut til det de trodde skulle være en helt vanlig brannalarm.

- Vi fikk en inn en alarm klokken 18.18 og vi rykket ut på en vanlig måte som et vaktlag. Da vi kom fram viste det seg at det var røykutvikling, og vi tilkalte også et vaktlag fra Arendal, sier Terje Rømyr, vaktsjef ved 110-sentralen i Agder.

18.35 gikk røykdykkerne inn i huset, men fem minutter senere fikk brannvesenet beskjed fra politiet om å trekke seg ut.

- Vi fikk melding fra politiet om at det var et skarpt oppdrag, og derfor trakk jeg ut røykdykkerne, sier Rømyr. Deretter avventet brannvesenet slukningen til politiet hadde sikret området.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Skjøt en før han tente på hybelhus