-  Skjøt etter to menn

En høylytt krangel førte til at den rusa, kriminelle mannen skjøt etter to kompiser. «Neste gang dreper jeg!» skal han ha ropt etter dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Mannen, som er midt i 40-åra og tidligere domfelt en rekke ganger, ble arrestert like før klokka 21 i går kveld. Da hadde huset hans vært omringet av væpnede politistyrker i nesten en time.

Skuddramaet startet med en heftig krangel mellom siktede og to kjenninger. Mannen sto i et vindu i andre etasje av boligen, som ligger ved Badedammen i Stavanger sentrum. De to andre sto på gata nedenunder.

Kom seg unna

Sjokkerte vitner hørte hva som skjedde. Deriblant tre unge menn som tok et kveldsbad i den populære kulpen under Bybruen. -  Plutselig hørte vi et skudd. Så var det noen som ropte: «Neste gang dreper jeg!» eller noe sånt. Jeg sprang opp for å se om noen var skadet. Da kom en mann ut av huset, gikk ned til Badedammen og kastet et eller annet ut i vannet. Han så rusa ut, så jeg kom meg vekk, sier en av baderne (25), som ikke vil ha navnet sitt i avisa.

Han forteller at uvitende forbipasserende havnet midt oppi situasjonen. Blant dem som plutselig måtte flykte fra stedet var et barn som var i følge med sin far.

En stund etter kom væpnet politi og beleiret det lille trehuset i Stavangers Østre Bydel. Mannen tok ikke telefonen, så politiet måtte bruke ropert for å kommunisere med ham.

Brukte tåregass

Klokka 20.35 skjøt politiet tåregass inn gjennom et vindu i huset. To minutter seinere smalt det igjen. Etter kort tid kom siktede ut av huset. Han ble umiddelbart pågrepet og satt i arresten.

-  Han er mistenkt for å ha skutt mot to personer på gata. Hva de kranglet om, vet vi foreløpig ikke, sier operasjonsleder Kjell-Arne Slethei ved Rogaland politidistrikt. Ingen ble skadd i skyteepisoden.