Skjøt fem i vilt raseri

NEW YORK (Dagbladet): Ronald Taylor (38) plaffet ned fem tilfeldige mennesker i vilt raseri i går. Den lille forstaden Wilkinsburg utenfor Pittsburgh i Pennsylvania er i sjokk, dagen etter at en seksåring skjøt ned og drepte en jevnaldrende klassekamerat i Michigan. To av Taylors ofre er døde, mens tre er livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taylor, som er en kjenning av politiet, begynte dagen med å krangle med husverten og to reparatører som skulle fikse utgangsdøra hans.

Før han dro ut, gikk han inn til naboen og sa:

- Jeg kommer til å være død i løpet av ti minutter. Jeg skal ikke skade svarte, bare drepe hvite.

Blodig ferd

Deretter satte han fyr på leiligheten, skjøt ned den ene reparatøren og stormet ut av bygningen. Han satte kursen mot parkeringsplassen utenfor en Burger King-restaurant, og skjøt en person som satt i bilen sin og snakket med kona over mobiltelefonen.

Taylor gikk deretter mot en McDonald's-restaurant, steg inn bak disken og skjøt ned innehaveren. En annen person i restauranten skal også være skutt.

Taylor fortsatte så sin blodige ferd ut av restauranten og stoppet ved en bil, der en mann intetanende ventet på en hamburger ved den såkalte drive-in-luka. Taylor rettet pistolen mot mannen og fyrte av, så barrikaderte han seg i en bygning med barnehage og eldresenter.

- Jeg har en kule igjen, skal Taylor ha skreket da han stormet bygningen.

Gisler

Taylor gikk amok midt i lunsjtida, fullt av mennesker ute.

Amerikanske tv-seere kunne følge dramaet fra sekund til sekund fordi tv-stasjonen MSNBC hadde et helikopter med filmkamera hengende over bygningen, der Taylor holdt de gamle som gisler.

I løpet av en time hadde gisselspesialister snakket Taylor ut av bygningen uten at han skadde noen. Hele den blodige ferden varte i to og en halv time. Leger kjempet i går om livet til de fire med store skuddskader.

FLYKTET: Barn og ansatte fra barnehagen i huset hvor pistolmannen hadde forskanset seg ble evakuert, mens mannen tok gisler i et eldresenter.