Skjøt fire i Kongressen

NEW YORK (Dagbladet): En bevæpnet hvit mann avfyrte flere skudd i Kongressen på Capitol Hill i Washington DC i går kveld. Motivet for attentatet er uklart. En ung kvinne og to politimenn ble skutt. Politimennene døde like etter. Attentatmannen er livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere tusen turister var i går på sightseeing på Capitol Hill i Washington, som rommer det amerikanske Senatet og Kongressen, da bygningen ble forvandlet til et inferno. Mens livredde turister og ansatte flyktet, skjøt en yngre hvit mann vilt rundt seg.

Like før klokka 16 lokal tid ble det avfyrt minst seks skudd på gangen, ifølge nyhetskanalen FOX-News.

Ukjent motiv

Hva som utløste skytingen, og hvilke motiv gjerningsmannen skal ha hatt, var i natt uklart. Men det synes på det rene at attentatmannen først avfyrte flere skudd ved inngangspartiet, like ved selve Kongress-salen.

Angela Dickerson (24) som var på en guidet tur sammen med sin bror, skal ha blitt truffet av to skudd i kroppen. Ifølge en talsmann for sykehuset er 24-åringens tilstand svært alvorlig, og hun vil bli operert i natt. Flere politimenn skal ha stormet til, før gjerningsmannen skal ha løpt bortover gangen, i retning kontorene til flere kjente medlemmer av Representantenes hus.

Rett utenfor sekretariatet til kongressmann Tom DeLay ble det avfyrt en rekke skudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer