Foto: REMI PRESTTUN / presttunfoto.no
Foto: REMI PRESTTUN / presttunfoto.noVis mer

- Skjøt flere skudd med pistol og prøvde å stoppe biler

Her er han pågrepet. Politiet iverksatte «Skyting pågår»-aksjon i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Situasjonen framsto svært dramatisk da en mann i kveld gikk langs riksvei 555 i Bergen med en pistol og etterhvert løsnet flere skudd.

- Klokka 18.11 fikk vi flere meldinger, også på nødtelefonen, om en mann som gikk og veivet med en pistollignende gjenstand vest for Lyderhornstunnelen. Tre patruljer bevæpnet seg og ble sendt til stedet. Da de var på vei, haglet det plutselig med meldinger om at mannen hadde begynt å skyte. Da iverksatte jeg taktikken «skyting pågår», og alt av operative ressurser i politiet ble sendt mot området i en øyeblikkelig aksjon. Mannen ble pågrepet uten at noen ble skadd, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

«Skyting pågår»-instruksen innebærer blant annet at de første politipatruljene går rett inn i situasjonen for å stoppe gjerningspersonen så raskt som mulig, i stedet for en mer kontrollert aksjon med flere enheter.

Bilistene som ringte politiet opplyste at pistolmannen skjøt i lufta og prøvde å stoppe biler.

Klokka 18.25 advarte politiet mot mannen via Twitter. «RV555 vest for Lyderhornstunnelen. Mann går og veiver med en pistol. Mental ubalanse?? Publikum. Hold dere vekke!!», skrev operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt i meldingen.

Politiet hadde i 19-tida ikke sikker identifikasjon på mannen. Han ble framstilt for lege.