- Skjøt for å beskytte seg selv og familien

Den drapssiktede 49-åringen i Ytre Enebakk fryktet for sin egen og familiens sikkerhet. Drapet kunne vært forhindret, innrømmer politiet.

BEVÆPNET POLITI: Politiet erkjenner at drapet i Ytre Enebakk kanskje kunne vært forhindret. Den drapssiktede 49-åringen ble avhørt i natt. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
BEVÆPNET POLITI: Politiet erkjenner at drapet i Ytre Enebakk kanskje kunne vært forhindret. Den drapssiktede 49-åringen ble avhørt i natt. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Advokat Ann Gunn Edvardsen, som forsvarer 49-åringen som i går ble fengslet, siktet for drapet på en 37-åring i Ytre Enebakk, sier mannen skjøt i selvforsvar og følte at 37-åringen var en trussel for ham selv og familien.

- Han skjøt for å beskytte seg selv og familien, sier Edvardsen til Dagbladet.

Oppsto der og daHun var til stede under politiets avhør av siktede i går kveld. Disse ble avsluttet i 0030-tida. - Han erkjenner ikke straffskyld, men sier han skjøt i nødverge grunnet en trusselsituasjon som oppsto der og da, sier Edvardsen.Forsvareren vil ikke utdype hvorvidt siktede kjente drapsofferet fra tidligere, men det er på det rene at 49-åringen i 12-tida i går ringte politiet og varslet at han følte seg truet på livet. Han ville ha beskyttelse umiddelbart.

Kunne vært forhindret- I etterpåklokskapens lys kunne det kanskje blitt forhindret hvis vi hadde sendt noen tidligere, men en må alltid ta ulike vurderinger før en foretar seg noe, sa politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer