- Skjøt for å drepe

Politiet mener den drapsstiktede 22-åringen skjøt biltyven for å drepe, skriver Agderposten. Han skjøt tre skudd med kikkertsikte tett samlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var for å drepe biltyven som var i ferd med å stikke av med familiens Pajero den nå drapssiktede mannen avfyrte tre skudd med rifla. Det mener politiet om dramaet som skjedde i Reiersøl i Froland rett før jul, 21. desember.

Det skal være den etterforskningsteorien poltitiet nå jobber utfra, skriver Agderposten, som har snakket med flere kilder i og utenfor politiet.

Troverdighetsproblem

22-åringen skal nemlig ha skaffet seg et troverdighetsproblem:

 • Han har forklart at han skjøt mot dekkene og motoren. Men ingenting tyder på dette.
 • Mannen, som er aktiv jeger og skiskytter, brukte kikkersikte på rifla.
 • Han skjøt tre skudd med våpenet, alle med en samling på omkring 30 centimeter. Det ene skuddet drepte biltyven, de to andre traff rett ved det første.
 • Det er tatt ladegrep mellom skuddene.

  Ifølge en kilde avisa har snakket med traff skuddet avdøde i skulderen, gikk gjennom overkroppen og ut under skulderen på andre side. Det skal heller ikke være noe som tyder på at skuddene er rettet slik vedkommende har forklart.

  - Selv om det er skutt mot en bil i bevegelse og og i tussmørke, er det liten tvil om hvor skuddene er rettet, sier en kilde i politiet til Agderposten.

  I dag setter politiet igang med undersøkelser av Pajeroen. Dette håper politiet skal underbygge deres teori, skriver avisa.

  - Jeg har ikke behov for og kan umulig kommentere det som Agderposten skriver i dag, sier politiadvokat Jan Atle Hansen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

  Han påpeker at etterforskningen ikke er over, og at politiet ikke vil trekke konklusjoner før den er over. Hansen anslår at det vil ta et par måneder til før etterforskningen er ferdig.

  Staff taler i begravelsen


  Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff skal i dag delta i begravelsen til 30 år gamle Ronny Halvorsen som ble skutt og drept. Her skal han ifølge Fedrelandsvennen holde tale. Han har tatt på seg jobben som bistandsadvokat, noe han sjelden gjør, fordi han mener saken er «jævlig».

  - Jeg reagerer på hvordan Ronny møtte sin død og hvordan det har satt søkelys på en del verdier samfunnet har, sier Staff til Fædrelandsvennen.

  - Dette illustreres best med at de som skjøt Ronny nærmest får heltestatus, som om de har oppfylt et folkekrav i deler av bygda.

  Staff er kritisk til lokalsamfunnets behandling av familien. Hans mor skal blant annet ha blitt nektet å tenne en fakkel ved drapsstedet.

  - Dette foregår ikke i en fanatisk sekt i Amerika, men i Norge på sitt verste, sier Staff.

  Sigurd Klomsæt, advokat for den drapssiktede 22-åringen, har gått til anmeldelse av Agderposten fordi avisen skal ha viderebrakt trusler. En leser skal via avisens internettside ha truet med å skyte i filler huset til den drapssiktedes familie.

SKUDD MOT HJUL ELLER MANN?</B> Politiets efterforskere i arbeid rundt bilen hvor mannen ble skutt og drept. I dag jobber politiet med tekniske undersøkelser av bilen.
<B>TROVERDIGHETSPROBLEM? Ifølge Agderposten sliter den drapssiktede 22-åringen med troverdigheten sin. Politikilder sier til avisa at mannen skjøt for å drepe.