Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt fra bilen under dramatisk flukt

To Vestfold-gutter med pistol stanset av politiets spikermatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med en kaliber 22. pistol hevet ut av vinduet, skal 18-åringen fra Larvik og 21-åringen fra Tønsberg ha avfyrt flere skudd mot en forfølgende bil ved E18 utenfor Horten.

Den dramatiske episoden er fremdeles et mysterium for politiet i Vestfold, som pågrep guttene kort tid etterpå.

Det hele startet like før klokken 06.00, da politivakta fikk melding fra en billist om at han hadde blitt påkjørt av guttene. Mannen skal da ha vært fotgjenger, men igangsatt forfølgelse av guttene i sin egen bil.

- Han fortalte han hadde blitt påkjørt, og hadde vondt i armer og bein. Han kjørte etter en bil - en mørk Subaru, forteller operasjonsleder Jorun Heide i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Med den påkjørte mannen i forfølgelse, begynte guttene å veive en pistol ut av vinduet, og flere skudd ble avfyrt.

- Vi fikk melding om at det ble avfyrt skudd fra Subaruen. Han som fulgte etter mente da det muligens var en softgun. I mellomtiden hadde vi gjort oss klar, og det ble lagt ut spikermatte på E18 ved Ås utenfor Horten.

Guttene kjørte rett inn i politiets felle, der flere væpnede politipatruljer stod klare for å pågripe dem raskt.

- Selve pågripelsen foreløp uten dramatikk, og ved gjennomsøk av bilen har vi funnet en kaliber 22. pistol. Guttene sitter nå i arrest hos oss i påvente av avhør, sier Heide til Dagbladet.no.

HADDE VÅPEN: De to Vestfold-guttene ble pågrepet ved avkjøringen mot Ås på E18 utenfor Horten. I bilen hadde de en pistol. Foto: Peder Gjersøe
HADDE VÅPEN: De to Vestfold-guttene ble pågrepet ved avkjøringen mot Ås på E18 utenfor Horten. I bilen hadde de en pistol. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Politiet har ennå ikke brakt på det rene nøyaktig hva som var foranledningen til hendelsen.

Men skuddene som ble avfyrt skal ikke ha truffet verken biler eller personer langs veien, opplyser politiet.

- Mannen som kontaktet oss, og som fulgte etter guttene, er også brakt inn for avhør. Han skal ha vært fotgjenger da han ble påkjørt, men fulgte etter dem i bil. Vi vet ennå ikke om de kjenner hverandre, sier hun.

image: Skjøt fra bilen under dramatisk flukt