Skjøt fri kjæresten

Drepte fengselsbetjent utenfor retten. Menneskejakt etter ekteparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker leter etter George og Jennifer Hyatte i Tennessee. I dag tidlig (klokka 16 norsk tid) befridde Jennifer ektemannen sin da han var på vei inn i et kjøretøy på parkeringsplassen sammen med andre fanger.

Hun åpnet ild mot fengselsbetjentene, og Wayne Morgan måtte fraktes med luftambulanse til nærmeste sykehus der han omkom av skuddskadene. En av de andre fangevokterne skjøt mot ekteparet, og muligens ble en av dem truffet. Politiet fant blodspor i Ford Exploreren som de stakk av i og etterlot en kilometer unna.

Sonet dom på 35 år

Helikoptre sirkler over området, skolene er stengt og veiene avsperret i det landlige området rundt Roane County.

- En omfattende menneskejakt er i gang. Vi forsøker også å finne ut om de har en mann til med på laget, sier sheriff David Haggard til nyhetsbyrået AP.

32 år gamle George Hyatte har sonet to år av en dom på 35 for grovt ran og grovt overfall. Han møtte i tingretten iført håndjern og fotlenker for å si seg skyldig i tiltale for væpna ran, da kona gikk til aksjon.

Øyenvitner så alt

- Jennifer Hyatte var ved rettsbygningen. Der dro hun en pistol og trakk av mot fengselsbetjentene. Hun avfyrte flere skudd fra et håndvåpen, sier en polititalsmann.

C.G. Gray og kona sto tilfeldigvis 15 meter unna da skuddene falt.

- Fengselsbetjenten som ikke hadde på skuddsikker vest, rakk aldri å trekke pistolen sin, men en av de andre vokterne skjøt tilbake, forteller øyenvitnet.

Myndighetene tror rømlingene skiftet til en Chevrolet Venture.

<B>ETTERSØKT: Politiet har satt inn alt tilgjengelig mannskap for å fange forbryter-ekteparet.