Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt gisseltaker

Politiet skjøt mannen som har holdt en 12 år gammel gutt som gissel i Bergen. Politiet stormet leiligheten, og gutten skal være i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

første gang publisert 20.38

Gisseldramaet på Landås i Bergen er over etter at politiet stormet leiligheten hvor en mann holdt en 12 år gammel gutt som gissel. Gutten skal være i god fysisk form, og et kriseteam tar seg nå av ham. Gisseltakeren i 30-åra ble skutt i beinet, og skal ikke være livstruende skadd.

- Vi så oss nødt til å åpne ild etter en dramatisk situasjon, forklarer informasjonssjef Trygve Hillestad i Bergen politidistrikt til TV2.

Hillestad bekrefter at det dreier seg om en mann av utenlandsk opprinnelse, men vet foreløpig ingenting om motivet for knivstikkingen og gisselsituasjonen. Journalister som var tilstede hørte flere skudd da politiet stormet leiligheten

Hele opptrinnet startet klokka 19.19 i kveld da en kvinne kom løpende nedover Landåssvingen. Kvinnen var påført flere knivstikk i ansiktet, halsen og i det ene låret.

Da politiet ble varslet, gikk mannen som knivstakk henne inn i naboleiligheten hvor han tok 12-åringen som gissel. Han skal overfor politiet ha truet med å drepe gutten, melder NTB.

Gisseltakeren nektet først å snakke med politiet, men krevde å få en bil kjørt opp til leiligheten. Like før klokka 21 gikk politiet til aksjon.

Tilstanden til kvinnen ikke er livstruende. Hun er fraktet til legevakten.