Skjøt granater etter gisler

Det er hørt tre kraftige eksplosjoner fra området hvor terrorister holder bortimot 1.000 mennesker som gisler inne i et teater i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Truer med å skyte gislene

To unge kvinnelige gisler klarte å rømme fra Dubrovka-teateret i Moskva, opplyser en talsmann for politiet til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Talsmannen sa at eksplosjonene som ble hørt ved teateret tidligere på dagen var runder fra granatkastere som ble avfyrt etter de to jentene. De unnslapp uten skader.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters som har en reporter på stedet, var eksplosjonene kraftige.

Nervene er naturlig nok i høyspenn i Moskva. En håndfull av de over 600 gislene er sluppet fri, og det er foreløpig ingen store bevegelser i gisseldramaet.

Gisseldramaet krevde sitt første dødsoffer i ettermiddag. Det russiske sikkerhetspolitiet FSB bekrefter nå at en kvinne ble skutt og drept inne i teateret.

En av Moskvas tv-stasjoner har vist bilder av et tildekt lik som blir båret vekk fra området. Kvinnen er ifølge CNN skutt i brystet, og skal ha hatt flere brukne fingre.

Nå krever de tsjetsjenske gisseltakerne at de to kjente liberale politikerne Grigorij Javlinskij og Irina Khakamada må komme til teateret.

Khakamada er stedfortreder for ordstyreren i den russiske nasjonalforsamling, mens Javlinskij er leder for det liberale partiet Jabloko. Det var ikke kjent hvor de to oppholdt seg i formiddag, meldte det russiske nyhetsbyrået Itar/Tass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer