Skjøt hjort på svært kloss hold

Olav Skeie (27) var rask på avtrekkeren da hjorten kom løpende mot ham. Se den utrolige videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olav Skeie fra Rjukan fikk seg en overraskelse første jaktdag den 25. september, da han sammen med noen venner var på hjortejakt. Da den ene av kameratene bommet på hjorten, kom den løpende i høy hastighet mot Skeie.

Heldigvis handlet han fort og skjøt hjorten på svært kloss hold.

- Det var ikke god tid til å tenke, og jeg var sikker på at jeg skulle bli løpt ned. Det kunne fort stått 1-0 til hjorten, forteller Skeie til Telemarksavisa.

Kamera på børsa
Ikke nok med at han fikk skutt hjorten før den løp på ham, men mannen som har jaktet siden han var seksten fanget også hele hendelsen på video.

- Jeg hadde et actionkamera på børsa og rakk å trykke på rec da jeg så dyret, forteller Skeie.

I filmen ser man hjorten komme løpende mot Skeie, og på 1-1,5 meters hold fyrer han av første skudd. Etter skuddet løper hjorten et lite stykke før den faller om. Den reiser seg igjen, og Skeie fyrer av to skudd til mot hjorten som deretter dør.

- Høy puls
Da Dagbladet kontakter Skeie lørdag ettermiddag er han igjen på jakt. Til tross for at filmen vitner om en dramatisk jakt, forteller han at han ikke var redd.

- Jeg var ikke redd, men jeg synes vel kanskje at den kom litt vel nærme. Jeg hadde rimelig høy puls etterpå, men det var en fantastisk jaktopplevelse, sier han til Dagbladet.