- Skjøt i luften for å skremme forbipasserende

Norske Arne (43) filmet ranerne i Charlottenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ranerne er fremdeles på frifot etter sjokkranet mot to bankfilialer i grensebyen Charlottenberg i Sverige i dag morges.

Norske Arne (43) jobber på konditoriet like ved Westra Wermlands sparbank der ranerne først slo til ved 9-tiden i dag morges.

- Det er ganske stille i byen på den tiden, og alt gikk forholdsvis rolig for seg. Ranerne virket rolige og veldig profesjonelle, sier han til Dagbladet.no.

Filmet ranet

Med mobilkameraet festet Arne deler av ranet til filmen. På filmen ser man en av ranerne holde vakt ved siden av fluktbilen - en sort BMW M5. To andre ranere kommer så ut av banklokalet med to store bagger.

- Bilen stod omtrent 50 meter fra banken. Raneren som holdt vakt bar automatgevær, og skjøt flere skudd i luften for å få folk til å holde avstand. Han gikk frem og tilbake og var ganske urolig. Folk og trafikk som nærmet seg ble vinket bort, forteller Arne.

- Ubehagelig

På samme tid var to andre ranere allerede i gang med å slå seg inn i Nordeas bankfilial et stykke unna. Ifølge øyenvitner skal de ha brukt slegge.

- Skjøt i luften for å skremme forbipasserende

- Det var jo både spennende og skummelt å være vitne til. Det er ikke ofte man ser folk vifte med automatgevær i gata. Da de to ranerne kom ut med baggene, satte alle tre seg inn i bilen og kjørte ned gata for å ta Nordea. De kjørte med våpnene pekende ut av vinduene. Det var ganske ubehagelig, sier Arne.

- Jeg turde ikke filme mer da de nærmet seg, sier han.

Politiløs by

43-åringen tror det hele var over på mindre enn 15 minutter. Da politiet kom frem, var ranerne borte.

- De har en liten politipost her i Charlottenberg, men den er ikke bemannet hver dag. Derfor var det politi fra Arvika og Karlstad som ble satt inn, forteller Arne.

Store politistyrker jakter fremdeles på ranerne, men foreløpig er verken ranere, utbytte eller fluktbilen funnet.

Det er foreløpig ikke klart hvor stort utbytte ranerne fikk med seg, men til Dagbladet.no sier bankdirektør Öivind Neiman at han frykter ransutbyttet er enormt.