Skjøt kamerat og stakk av

14-åringen skjøt kameraten med et salonggevær i 16-tida. Han stakk fra stedet, og har gjemt seg for politiet i hele kveld. Nå vet politiet hvor han er, men 14-åringen vil ikke prate før i morgen. Ålesund-politiet tror hendelsen var et uhell, men at det ladde geværet kan ha blitt oppbevart ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 23 meldte politiet at de endelig hadde fått tak i foreldrene til 14-åringen. De er nå hjemme med politiet, og har forklart det de vet om skytinga.

- Ut fra dette legger vi til grunn at det var et uhell, sier politi-inspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt.

14-åringen oppholder seg hos kjente, og ønsker å vente til i morgen med å forklare seg. Dette respekterer politiet som har lett etter ham i hele kveld.

Til slutt klarte politiet å spore opp foreldrene som oppholdt seg et sted i Ålesund sentrum.

Politiet fikk skuddmeldinga fra Sentralsjukehuset i Møre og Romsdal klokka 17.36. De tror skuddet ble avfyrt i 15.50-tida.

- Den trufne 14-åringen har forklart til sykehus-personalet at han ble truffet av kameraten ved et uhell, sier vaktleder Modolf Hareide i Ålesund-politiet.

Skytinga skjedde hjemme hos den etterlyste 14-åringen. Like etter klokka 19 hadde politiet oppsøkt boligen, men de kom ikke i kontakt med kameraten eller hans foreldre. Letinga fortsatte utover kvelden.

- Vi vet ikke hvorfor gutten eller foreldrene hans ikke har kontaktet oss, sier politi-inspektør Ingar Bøen.

Politet lette flere steder i Ålesund uten hell. Den etterlyste 14-åringen og skuddofferet bor i samme bydel.

- Det ble skutt med et salonggevær, men vi vet ikke hvor de har fått det fra, sier Bøen til Dagbladet.no.

Familien til gutten som ble skutt, er hos ham på sykehuset.

- 14-åringen er truffet i brystet av et småkalibret våpen. Kula har gått gjennom høyre lunge, sier vakthavende anestesilege Gunnar Roald ved Sentralsjukehuset i Møre og Romsdal.

- Vi har foretatt et mindre inngrep og har alt under kontroll. Gutten har vært heldig. 14-åringen er ved bevissthet og blir liggende på sykehuset noen dager.

Den etterlyste 14-åringen bor hos sin mor og far i en indre bydel i Ålesund.

- Gutten er under den kriminelle lavalderen, og vi tror heller ikke han har begått en ulovlig handling. I morgen skal vi undersøke nærmere om salonggeværet kan ha blitt oppbevart ulovlig, sier Bøen.